Karmøygeddon Metal Festival – ARCTIC, en måned før…

Med en måned til ARCTIC-utgaven av Karmøygeddon Metal Festival går av stabelen, slår vi av en prat med festivalgeneral Johnny Angelund.

Audrey Horne headliner lørdagen på Karmøygeddon Arctic 2021 - Photo: Svein Frydnes

Audrey Horne headliner lørdagen på Karmøygeddon Arctic 2021Foto: Svein Frydnes

Og vi lurer selvfølgelig på hva status er så langt (samtalen foregikk før regjeringen fjernet de fleste restriksjonene lørdag):

- Vi har kontroll på det meste, sier Johnny, og fortsetter:
- Ihvertfall så langt vi kan ha kontroll. Største problemet er at vi ikke vet hva slags endringer i restriksjoner som kommer. Men nå ser det ut til at det åpnes opp, og da gjør vi klar for å legge ut flere billetter.

Johnny forteller videre at de har lagt ut, og solgt, 400 billetter til hver dag så langt. Da er det lagt opp til sittende publikum, to kohorter med 200 mennesker i hver og så videre. Når det åpnes opp for stående publikum uten kohorter, tar de sikte på å få plass til 1200 pr. dag. Men alt avhenger av hvilke begrensninger det eventuelt blir, og hvilke tillatelser som blir gitt.

Solid line-up

Disse spiller på Karmøygeddon Metal Festival - ARCTIC:

Fredag 29 Okt

 • ENSLAVED
 • VREID
 • IN VAIN
 • DJERV
 • STARGAZER
 • SLAGMAUR
 • THE NEW DEATH CULT

Lørdag 30 Okt

 • AUDREY HORNE
 • LEPROUS
 • BORKNAGAR
 • KEEP OF KALESSIN
 • NEKROMANTHEON
 • COURSE OF FATE
 • THE CULT OF DESTINY

For de som har vært på den «vanlige» Karmøygeddon Metal Festival, blir det litt endringer. Alt foregår i det store teltet, den lille scenen gjøres om til backstage. Hvordan eventuell merch-stands og slikt er ikke klart ennå. Men det viktigste er selvfølgelig musikken.
Det er en imponerende line-up Angelund & Co har komponert. Her får publikum et solid lag med metal-band. Fredagen toppes av Enslaved, mens ultrapopulære Audrey Horne avslutter lørdagen. Før disse har band som Vreid, In Vain, Djerv, Leprous og Borknagar blant annet sørget for at publikum har fått en mektig dose av det ypperste innen norsk metal.

- Vi har booket en typisk Karmøygeddon, musikalsk sett, bare i norsk versjon, forteller Johnny Angelund.

- Det ble tidlig klart at det ikke var aktuelt å ta inn utenlandske band. Karmøygeddon Arctic skulle være en norsk event, av to grunner: Vi ønsket å hylle den norske scenen, og vi ville sikre oss at vi kunne gjennomføre festivalen. Til gjengjeld har vi solgt masse billetter til utlandet. Det kommer publikum fra både Frankrike, Østerrike og Tyskland i tillegg til 7-8 land til.

Hvordan det går økonomisk vet ikke Johnny helt, men han regner med at de går i balanse om de får solgt ut alle (tilleggs-)billettene. Tanken var da heller ikke å gjøre store penger på denne festivalen, det var heller ment å skulle bidra til kontinuitet for Karmøygeddon Metal Festival. Men det har vært stor etterspørsel etter billetter, så det ser lyst ut for salget av de ekstra billettene som ble lagt ut som følge av gjenåpningen av Norge.
Karmøygeddon som konsertarrangør har for øvrig ikke ligget på latsiden under pandemien. Det er blitt kjørt mange konserter med Johnny & Co som arrangør:

- Det har vært godt å ha [disse konsertene] for å holde hjulene i gang. Men også for å bevise at det lar seg gjøre å arrangere konserter også under en pandemi, avslutter Johnny Angelund, som nå gleder seg til publikum inntar Kopervik for en skikkelig festival igjen.
Og for dem som ennå ikke har skaffet seg billett, bør man ikke vente for lenge. Billettene til Karmøygeddon ryker fort ut.