Sterke inntrykk etter foredrag mot mobbing

Leif Munkelien fra Metalheads Against Bullying på Hellion i Stavanger - Photo: Nita Bicaglia

Leif Munkelien fra Metalheads Against Bullying på Hellion i Stavanger.Foto: Nita Bicaglia

Hellion rock & metal pub i Stavanger inviterte sammen med Leif Munkelien fra Metalheads Against Bullying til foredrag mot mobbing. Mye av virksomheten kan defineres av betydningen av hodeskallen i logoen deres.

Hodeskallen symboliserer at inni er vi alle er like. Den er et nøytralt uttrykk for likeverd, uavhengig av kjønn, legning, farge, formue, holdninger, miljø.

Det var et kjempebra og lærerikt opplegg vi fikk være med på. "Vi" i denne sammenhengen er representanter fra kategorien "foreldre i barnevernssaker", og vi kjenner oss igjen i veldig mye av dette, ofte på systematisk nivå, fra de som jobber i systemet. Vi kritiseres for våre valg, stemples som rusmisbrukere eller psykisk uskikket, voldelige og det som verre er. Det skal ikke mer enn noen linjer med vage antydninger eller synsing i en journal, så står det svart på hvitt i evig tid.

Ofte er mobbing en sterk medvirkende faktor og årsak i mange bekymringsmeldinger og barnevernssaker, selv om det altfor sjelden blir fanget opp.

Etter foredraget ble vi kjent med Svein Arild som fortalte om sin oppvekst som var sterkt preget av mobbing, vold og allslags grusomheter, og om hvordan det har formet livet hans frem til i dag.

Det var en sterk og voldsom historie, og vi vet, dessverre, at han ikke er alene om å ha slikt som sine barndomsminner. Fokuset denne kvelden var ikke selve mobbingen, men hva mobbing gjør med de som rammes.

Svein Arild - Photo: Sandnesposten

Svein Arild gjør seg klar for Labbetur mot mobbing i regi av Metalheads Against Bullying.Foto: Sandnesposten

Fra 9. til 22. oktober skal Svein Arild gå fra Sandnes til Kristiansand for å skape oppmerksomhet rundt det fantastiske arbeidet Metalheads Against Bullying (MAB) gjør i sitt arbeid mot mobbing. Pilegrimsferden er også en innsamlingsaksjon til inntekt for MAB, og vi håper mange vil støtte dem, både moralsk og med en liten økonomisk donasjon. (Link til Spleis sin innsamlingsaksjon)

Underveis vil han blant annet besøke skoler og holde foredrag om mobbing, Metalheads Against Bullying, hvordan de jobber for å skape bevissthet rundt alle sidene av saken, og hvordan vi kan hjelpe de som trenger det - den som mobber, den som blir utsatt for det, de pårørende, og alle rundt dem.

HeavyMetal.no har et intervju med Svein Arild som gir et grimt, men viktig innblikk i hvor grusomt mobbing kan være, og hva det gjør med menneskene som opplever det.

Les det her: Labbetur mot mobbing! - www.heavymetal.no