Månelanding 2021

Motorphycho @ Månelanding 2021 i Fredrikstad - Photo: Ketil Martinsen

Motorpsycho var et av de høyeste høydepunktene i år.Foto: Ketil Martinsen

Månefestivalen 2020 ble avlyst, likeså ble Månefestivalen 2021 avlyst. Men en nedskalert Månelanding i Gamlebyen i Fredrikstad ble helt greit det!

Faste sitteplasser og bestilling med QR-kode ved bordene gjorde at hele Månelandingen ble gjennomført ganske så smooth. Kanskje for smooth? Det mangler liksom noe når det ikke er tett foran scenen, eller øl-køer.

Uansett var det helt tydelig at alle artistene storkoste seg på scenene etter lang tids fravær, selv uten så mange i publikum som de er vant til.

Fredagens høydepunkt var utvilsomt Motorpsycho. Med sin vegg av vakker, blytung støy holdt de det gående godt over en time. Ekstremt fokuserte og dedikerte musikere er det ikke noe tvil om at Motorpsycho er. For ikke like dedikerte lyttere er det neppe så lett å høre om de improviserer eller om de spiller noe fra en planlagt spilleliste.

Lørdagens høydepunkt var også krystallklart, Fay Wildhagen.
Med sin lett såre, av og til nesten viskende stemme har hun et særpreg som virkelig holdt på publikums oppmerksomhet gjennom konserten. Musikken hennes har virkelig et bredt univers, fra veldig rolig og drømmende, til rocka gitarsoloer med Fay Wildhagen selv på gitar.

Månelanding hadde i år 3 scener. Månehagen som er hovedscenen, Kulturhusplenen og Ø på Månen, hvor sistnevnte huset en god dose Østfold punk, metall, rock.