Festivaldager i Bendiks 2021 - Fredag

Endelig sommerfestival! Og endelig Bendiksbukta! Det var deilig å lufte seg, se folket kose seg henslengt i grasset med et felles fokuspunkt. Scenen, badet i røyk, lys og musikk!
Allerede til første forestilling var flesteparten av publikum på plass. Rundt 600 var vinnerkvoten til denne utsolgte festivalen.

Tønes @ Festivaldager i Bendiks, Kristiansand, 16.07.2021 - Photo: Jan Harald Helmersen

Tønes på Festivaldager i Bendiks. Gjesteartist Vidar Landa fra Kvelertak helt til høyre. Foto: Jan Harald Helmersen

Tønes

Tønes, som er langt fra fremmed i byen, var første på programmet. Han følger sin nogenlunde faste, fantastiske oppskrift, og publikum er med fra første skjemt. Det starter trygt med de gode gamle, og så smøres det på med nyere material. Bandet har et nytt album på gang, det tiende, Thilda Bøes legat, og vi fikk lov å høre noen låter derfra.

«Spleiselag/Waldorfsalat», fra album nr. 10, beskriver en situasjon mange vil kjenne seg igjen i, og om man ikke har opplevd det, så frykter vi det. Takk for at du sier det som det er, og som de fleste av oss ikke våger. Genialt!

Tønes har et stort hjerte, tror i alle fall jeg. For eksempel som i kveld når han, slik storheter som bl.a. Bruce Springsteen og Metallica m.fl. har gjort før ham, lar en av sine ivrigste fans få lov å komme på scenen og spille gitar sammen med bandet. Den heldige unge herremannen var Vidar Landa, som noen kanskje kjente igjen fra et annet rockeensemble fra Stavanger. Kvelertak heter de.
En herlig kombinasjon!

Det er festival, og scenen ryddes og rigges til neste navn på plakaten. Publikum sørget for å fylle på med mat og drikke i mellomtiden. På menyen var det alle slags nytelser og vomfyll, pent servert på de tildelte bord av en stim med servicevennlige verter. Bare velstand!

Fay Wildhagen @ Festivaldager i Bendiks, Kristiansand, 16.07.2021 - Photo: Jan Harald Helmersen

Fay Wildhagen med band på Festivaldager i Bendiks. Foto: Jan Harald Helmersen

Fay Wildhagen

Fay Wildhagen ble en positiv overraskelse. Jeg var innstilt på et rolig og enkelt sett, men skjønte fort at jeg var feilinformert (av meg selv). Bandet bestod av syv velvalgte traktører, pluss Fay selv. Hun presenterte seg selv og bandet på en veldig fin måte. Om minner fra ungdomstida, blant annet når hun var publikummer på Ozzy konstert på Odderøya for 10 år siden.

Fay Wildhagen har spilt i Kristiansand før, og det er nok ingen tilfeldighet at hun blir invitert tilbake av de samme som booket henne den gangen, nemlig Dirty Old Town. De vet hvor skattene finnes, og de gjør alt de kan for å dele rikdommen med sitt trofaste publikum. Hver gang.

Denne konserten var et strålende eksempel på nettopp det. Fay og bandet gav oss virkelig en nydelig opplevelse.

Erlend Ropstad @ Festivaldager i Bendiks, Kristiansand, 16.07.2021 - Photo: Jan Harald Helmersen

Erlend Ropstad og bandet på Festivaldager i Bendiks. Foto: Jan Harald Helmersen

Erlend Ropstad

Kveldens siste konsert klargjøres. Erlend Ropstad trenger definitivt ingen presentasjon. Han kommer rolig inn på scenen, ser utover publikum, løfter plekteret og tar et godt tak rundt gitarhalsen.

Scenen eksploderer i gitarlyd, lys og røyk. Mye røyk. Og en energi som bare Ropstad klarer å formidle. Erlend Ropstad avslutter festivalen i Bendiksbukta som bare han kan, med «Det store blå».

Festivalens første dag ble en suksess. Med tre totalt forskjellige band, klarte Dirty Old Town å sette sammen en knirkefri opplevelsespakke av ypperste klasse.