Jonas Fjeld + Murky Tide @ Haubitz Låven, 25.06.2021

Det er en skam, men det er sant. Uansett hvor stort navnet Jonas Fjeld er, så var dette min første konsert med ham. Det var virkelig på tide, og det var en sann fornøyelse å endelig få være med på en av hans musikalske historietimer.

Jonas Fjeld @ Haubitz Låven, 25.06.2021 - Photo: Jan Harald Helmersen

Jonas Fjeld på Haubitz Låven i Kristiansand. Foto: Jan Harald Helmersen

Jonas Fjeld har liksom alltid vært der, og hans historier, sangtekster og kontekst favner om så mange andre kjente og kjære artister fra hele Norges eminente stjernegalleri. Han har jobbet med både den ene og den andre, skrevet tekster for kremen,  underholdt og gitt oss fór for tankene.

Det ble både lærerikt og underholdende, dette første møtet. Sangene hadde jeg, og de aller fleste i salen allerede et forhold til, men det var en skikkelig bonus å få det servert med tilhørende historier og referanser.

I disse tider har det ikke vært så vanlig med oppvarmingsband på konsertene, så det var artig at det var lagt til rette for det denne kvelden, og samtidig et nytt og spennende band. I alle fall for mitt vedkommende.

Murky Tide, fra Mandal (og omegn), hadde jeg riktignok hørt om før, men aldri hørt. I kontrast til Jonas Fjeld, hadde de engelske tekster, og representerte en av mine favorittgenre, Americana.

Mandalsbandet har allerede sluppet 7 sanger, og vi fikk en virkelig flott presentasjon av de fleste på kveldens konsert. Spør noen meg, så vil jeg si at dette likte jeg godt. Sjekk Murky Tide på f.eks. Spotify. Der finner dere alle låtene, inkludert "Lay it on me", som er deres siste bidrag.

Alt i alt ble dette en veldig fin aften i regi av Dirty Old Town og Haubitz Låven. Programmet deres fremover frister med godbiter av alle kaliber. Det ser sannelig ut som det blir god sommer likevel.