Vulture Industries på Håndverkeren, 25.06.2021

«Bergensbandet byr på progressiv metal i verdensklasse, med et mørkt og karakteristisk uttrykk som kan plasseres et sted mellom Nick Cave, Ennio Morricone, Faith No More, Devin Townsend og The Cult. Etter nærmere 200 konserter over hele Europa, er bandet dessuten kjent for sine spektakulære show og sceneutstråling.»

Vulture Industries @ Håndverkeren, 25.06.2021 - Photo: Jan Ove Løgevik

Vulture Industries på Håndverkeren i Kristiansand. Foto: Jan Ove Løgevik

Denne presentasjonen av bandet sto å lese på eventen og denne stemmer godt. Jeg har sett dem før, og ser dem gjerne igjen. Stemningen sto i taket – endelig konsert igjen etter restriksjoner på restriksjoner – vel og merke en konsert med restriksjoner, men likevel… konsert!
Det var så fullt hus som restriksjonene tillater, med stormende jubel og topp stemning blant publikum. Og selv om det er gledelig gjennsyn blant kjentsfolk som har krøpet fram fra koronahulene sine og klemmefaktoren er til å ta å føle på, så klarer folk å holde seg i skjorta, sitte pent på plassene sine og vinker og roper litt til hverandre. Å som vi alle gleder oss til tidene blir normale igjen og vi kan mingle skikkelig, rope til hverandre så spyttet fyker, klemme så svetten renner og bare kose oss uten å tenke på avstand, covid, smittefare, smittevern, kohorter og alle disse nye fancy termene og ordene vi har lært oss det siste året. Denne kvelden var forhåpentligvis en smakebit på at tidene er på bedringens vei – og det på høy tid.

Settliste:

 1. As the world burns
 2. Tales of woe
 3. The Bolted Door
 4. The Pulse of Bliss
 5. Strangers
 6. Gentle Touch
 7. Something Vile
 8. Lost among Liars
 9. The Tower
 10. The Hound
 11. Deeper

Vulture Industries er ett forrykende fett band å se live, de eier scenen og har en ufattelig god kjemi seg i mellom. Vokalist Bjørnar regjerer med sitt blikk, mimikk og bevegelser, han har en tilstedeværelse som er få forunt og man ser at hele bandet koser seg sammen. Selv om det er trangt om plassen og scenen ikke er den største på Håndverkeren, gjør dette bandet seg bra både på små så vel som store scener. Så om du har sett dem før eller dette er første gang, så tviler jeg at noen sitter skuffet igjen etter endt konsert.

Bandet åpnet med låta «As the world burns” I en helt vidunderlig harmoni som fylte lokalet. Fint og definert lydbilde, spesielt bra skrudd lyd på trommene. Lydmixen var perfekt skrudd sammen denne kvelden på Håndverkeren. Påfølgende låter var hentet fra albumene Stranger Times, «The malefactor’s bloody register» og «the Tower», helt til sist fikk vi servert låta «Deeper» som kom som singel i 2019.

Personlig savnet jeg noen låter fra første skiva The Dystopia Journals, der både musikken og vokalen er litt mer ekstrem. Vokalist Bjørnar har en fantastisk ekstremvokal som vi dessverre ikke fikk høre noe til på Håndverkeren denne kvelden, men du verden for en forrykende konsert det var åkke som. Jeg gleder meg allerede til neste gang jeg skal se dem spille. Noe som forhåpentligvis for mitt vedkommende blir på Beyond the Gates – uprising i Bergen allerede i august.

"Vulture Industries are a fucking incredible live band, and seeing them without any expectations is an experience in itself" - (Echoes And Dust, London)