ONKLP & DE FJERNE SLEKTNINGENE @ ROCKEFELLER, 23.06.21

OnklP & De Fjerne Slektningene @ Rockefeller, 23.06.2021 - Photo: Terje Ottesen

OnklP & De Fjerne Slektningene var et kjærkomment syn på Rockefeller! Foto: Terje Ottesen

Rock, rap og fest!

Tre sterke album, prisdryss og låtsuksesser har etablert OnklP & De Fjerne Slektningene som en sterk tilstedeværelse på musikkscenen og med sangtekster som tar for seg temaer som kjærlighet, håp, dop og død etablerer de seg også i folkesjela; for de fleste finner noe å relatere til i sangene til Slekta. Fusjon av rap og rock er ikke en selvskreven suksess, men som Slekta viser mens de står på scenen er det også dynamitt i de rette hendene.

ONKLP & DE FJERNE SLEKTNINGENE har allerede tre album bak seg og gjør nå comeback med sitt fjerde studioalbum. Etter et turbulent 2020 ble platens første låt «Sorry for i går» sluppet på den første dagen i 2021, hvor både tittel og lanseringsdato reflekterte rundt slutten på noe tungt, og starten på noe nytt. Foruten frontmann Pål «OnklP» Tøien, består Slekta av produsent og gitarist Johan Larsson, trommis Tommy Manboy (Turboneger), bassist og vokalist Knut Oscar Nymo (Oslo Ess, Fork), vokalist og gitarist Åsmund Lande (Oslo Ess) og keyboardist Simen Stensland.

Etter et tøft år for alle kreative sjeler stod OnklP og Slekta endelig på scenen igjen og skulle blåse livet tilbake i Rockefellers vegger. Stemningen settes umiddelbart når soundtracket fra Tilbake til fremtiden ljomer fra høyttalerne og gir klar beskjed: VI ER TILBAKE’. Så dukker Slekta frem til stor jubel fra publikum som får servert et show fra et band som lenge har vært klare for å komme hjem til scenen.

Det er melodiøs og helhjerta punkrock som serveres sammen med rap og tjukke gitarriff. Bandet har liveformen inne og holder et høyt energinivå hele veien gjennom med et gnistrende sceneshow hvor alle medlemmer skinner både alene og sammen. Gjennom sangene blir vi tatt med på reiser gjennom både det tøffe og det myke, vi løftes høyt og blir tatt med rett ned igjen og alt leveres med den kroniske "gi faen"- holdningen som har gjort rap til en så effektiv formidler av livets harde realiteter.
Showet er sterkt, intenst og holder et høyt tempo og selv et publikum som av smittevernhensyn må sitte stille viser at det fremdeles er mulig å metaforisk løfte på taket. Dette er et band som eier scenen, eier showet og eier sin sjanger med selvtillit, evne, sjel og en musikers kjærlighet til hva de gjør og hvorfor de gjør det.

Får du sjansen så unn deg en opplevelse med OnklP & De Fjerne Slektningene!