J.R Harlekin - Easy, unplugged @ Comfort Hotel Square

J.R Harlekin @ Comfort Hotel Square, Stavanger - 15.05.2021 - Photo: Oddvar Johnsen

Endelig tilbake med Frøkedal og Familien på Munkehaugen! Foto: Bjørg Fossli

Før selve konserten kom «June Kommune», en av Jan Rune Holdhus sine karakterer inn på scenen for å informere om rømningsveier, og ikke minst dele ut kommunens stipend på hele 350 kroner til JR Harlekin.

Der hvor andre artister på «Easy, unplugged» konsertene gjerne stiller med toppen 4 personer på scene, var JR Harlekin et fullt band med slagverk, bongotrommer og alt som hører med. I tillegg hadde Jan Rune med seg gjesteartisten Brigitte Jean Allen fra Australia.

Jan Rune innleder med å si at han gleder seg til å spille for sin første utsolgte konsert, selv om det er Corona tiltakene som gjør at en kun fikk lov til å ta inn 50 gjester.
Med melodier som «Crown og «Everyday Fool» fra den foreløpig siste platen Crusing fra 2015 så er publikum godt med.

Med seg i bandet har han i kveld en annen gjesteartist, som også kommer fra kommunen, nemlig «Tone Kristin Renberg», som til tross for god skjeggvekst og hårete bein stiller i flott rød kjole.
Her får vi noen friske innspill, som for eksempel at i stedet for tomatsuppen som hotellet selger som en rimelig rett for å overholde de nasjonale skjenkereglene, så kan også Blodymary gå som en matrett.

Neste melodi ut er en hyllest til Brigitte Jean Allen’s Australia «Down under», hvor Brigitte spiller tverrfløyte i tillegg til vokal. Og nå svinger det bra fra scenen, Jan Rune er ofte oppe og tørker svette, og påpeker at det er lenge siden de har gjennomført en konsert.

Så tar de «Beina på jorda» som også er en av deres egne melodier, hvor han må oversette teksten til bokmål, da det er østlendinger til stede blant publikum.

Duetten «Say-say-say» blir også flott fremført, før de tar nok en av sine egne låter «Move our way» som blir neste singel ut.

«Let dance» og «Let’s take control” er neste ut på setlisten. «Rocketman» er en av melodiene som høster mest applaus, før de er innom Abba’s «Volez-Vous» . Når «Rolling on the river» er gjennomført, så er Jan Rune godt gjennomsvett. Så de avlutter med en rolig låt, før de taker for seg og går fra scenen.

Så da er nok en av konsertene i "Easy, unplugged" konseptet over.

Vi fra Festivalguiden som nesten ikke har vært ute på konsert det siste året, har plutselig fått dekket 3 konserter på en uke, så vi vil få takke Comfort Hotel Square og Topp Arrangementer for flotte konserter, god oppvartning og fantastisk service på alle konsertene.