Vidar Johnsen - unplugged

Vidar Johnsen @ Kick, Stavanger - 14.05.2021 - Photo: Oddvar Johnsen

Vidar Johnsen og Svein Harald Litangen på  Comfort Hotel Square. Foto: Oddvar Johnsen

Vidar Johnsen på «Easy, unplugged» konsert er en av en rekke konserter som blir arrangert på Comfort Hotel Square våren 2021. Disse er blitt utsatt og flyttet ettersom Corona tiltak har gjort konserter umulig å gjennomføre. Men heldigvis ble det nå mulig å gjennomføre disse konsertene. Og hotellet sammen med Topp Arrangement har virkelig fått til et koselig konsept. Med små bord og levende lys, og servitørene smyger seg forsiktig mellom gjestene for å få gitt dem mat og drikke. Til og med egenkomponert liten spisemeny har de laget, for å kunne tilfredsstille gjeldene skjenkeregler.

Vidar som nesten ikke har spilt for publikum siden julekonsertene han hadde før julen 2019, var veldig klar for å spille for et publikum igjen, og siden han vanligvis har 110-130 konserter på et år, nå bare har ca 15-20 på et år, så er han spillesugen som bare det.

Sammen med seg på scenen har han Svein Harald Litangen på strengeinstrumenter og koring.
Vidar som kanskje for mange er best kjent som tidligere vokalist i Vamp, har gitt ut noen egne plater, og spesielt den siste utgivelsen «Galskapens Land» var godt representert på konserten, men også noen fra tidligere utgivelser var det plass til. «Galskapens Land» er en melodi som passer godt i disse tider, med det året vi har gått igjennom. Så fikk vi høre sangen «Ro» som han aldri før har spilt live.

«Ensom jeger» er vel en av de melodiene vi liker best, med fengende refreng så kan nok denne passe godt som allsangmateriale.

Så får vi «Duetten», og her skulle han gjerne hatt med seg Rita Eriksen, som synger sammen med ham på plata. Men klarer seg godt alene.

Deretter fikk vi «Stay with me» som var valgt av Svein Harald som også er en sjelden sang de spiller på konsert.

Så fikk vi høre sangen «Fri» som har en historie fra Stavanger, da denne er spilt inn i studio 110, og kveldens Lydmann Hans Ole har vært med å mixe og produsere denne sammen med Vidar. Og stavangerartisten Alf Terje Hana spillet også gitar på denne innspillingen, så Svein Harald får beskjed om å spille på sitt beste.

En av sangene som sjelden blir dyttet ut av settlistene på konsertene er «Fuglane vett» som er en av melodiene fra Vamptiden. Og når lyset her blir dempet enda mere, så er stemningen på topp.

«Love to be loved» er neste ut, før Vidar forteller hvordan han slet med å få ferdig siste album, men «Inn i mitt liv» var redningen, og denne spilles før de «går av scenen»- Men siden det ikke er noe plass bak scenen, så blir de stående til applaus, og tar en rolig avslutning med «Book of love» før de takker lydmann, hotellet og arrangør og ikke minst publikum for en kjekk kveld.

Og nok en kjekk kveld på Comfort Square Hotel er over, selv om vi gjerne skulle hatt «Månemannen» som en avslutning.