GOLDEN CORE klare for Norgesturné

Metal-duoen Golden Core er klar for Norgesturné. Om ikke Covid-19 stikker kjepper i hjulene, vil elleve av landets kuleste scener få besøk av det populære undergrunnsbandet. Først ut er Felix Pub og Scene på Lillehammer. Og 27. mars står de på Kick Scene i Kristiansand.

Golden Core - Foto: Silje Storm Drabitius

Metal-duoen Golden Core er klar for Norgesturné. Foto: Silje Storm Drabitius

Golden Core består av Simen Jakobsen Harstad (gitar) og Johannes Thor Sandal (trommer/vokal). Til tross for at de bare er to, klarer de å skape et fantastisk lydbilde. Musikken deres er en blanding av stonermetal, doom og blackmetal. Musikalsk blir de sammenlignet med band som Neurosis, Enslaved, Mastodon og High On Fire.

Bandet har gjort seg bemerket på flere av de store festivalene i Norge, Island og England; Bloodstock Open Air (England), Eistnaflugfestivalen (Island) og Midgardsblot (Norge), for å nevne noen.
Bandet ble startet i 2014, da Simen og Thor var bare 9 og 11 år. Debutplata (Norwegian Stoner Machine) kom ut i 2017. Høsten 2019 kom så album nummer to, Fimbultýr, ut. Dette albumet høstet strålende kritikker. Her er hva heavymetal.no skrev om Fimbultýr:

«Det er veldig imponerende at noen på 15 og 17 år utstyrt med en gitar og et trommesett kan skape så mye tyngde, dybde, fylde og dynamikk. Dette låter bedre enn de fleste band med voksne medlemmer. Det er ingen bass, men det fremstår likevel basstungt. Riffingen er helt rå. Akkurat passe skittent og faretruende. Man hører gjerne deres unge alder litt i vokalen, men det er irrelevant. Vokalleveringen er på topp.»

Nylig slapp de singelen «Fáfnis bani». Denne er spilt inn i Mølla Studio i Gjerstad av ingen ringere enn Knut Magne Valle (Arcturus, Mayhem, Ulver).
På grunn av den pågående pandemien fikk ikke Golden Core fulgt opp utgivelsen av Fimbultýr med liveopptredener. Men det skal mer enn en pandemi til for å stoppe disse ungguttene. Så nå tar de sjansen, og legger ut på en kølsvart påsketurné. Her er det bare å kjenne sin besøkelsestid, for det er naturlig nok begrenset med kapasitet på konsertene.

På noen av stedene Golden Core opptrer, har de med seg supportband.
På konsertene i Lillehammer og Hamar er det lokal support av Shadowland fra Elverum.
I Sandnes, Haugesund og Bergen har de med seg blackmetal-bandet Heimland.
På konserten i Kulturkirken Jakob i Oslo er det deathmetal-gjengen i RUUN som skal varme opp publikum.

Komplett liste og billetter følger her: