Ledfoot - Tim Scott McConnell @ Ogna Scene, 05.03.2021

Ledfoot aka Tim Scott McConnell @ Ogna Scene, 05.03.2021 - Photo: Oddvar Johnsen

Ledfoot på Ogna Scene 5. mars 2021 Foto: Oddvar Johnsen

"I’m freaking out- Haven’t seen so much people since last year. "

Dette var åpningsreplikken når Ledfoot- Alias Tim Scott McConell entret scenen på Ogna Scene fredag 5 mars. Og det er også lenge siden Festivalguidens utskremte medarbeidere har vært på konsert, så gleden over å igjen være på konsert var stor for oss også.

Og for et sted å ha konsert! Ogna Scene i Helgåleiren er et fantastisk koselig og intimt konsertlokale.
Selv med Corona restriksjoner så fungert lokalet bra til konsert. Vi fikk sitte ved småbord, bestilling og betaling av mat og drikke via en app og fikk servering ved bordet. Scene er opplyst av gamle lamper og levende lys, og i taket henger gamle kjerrehjul med lys i.

Ledfoot åpnet med “Where I Lost my Hope”, og selv om han er alene på scenen med sin 12 strenger gitar, messingslide og fotbeat så savner en ikke mere.
Og når han ser ut som en gammel rocker, kommer fra sørstatene og banner som en nordlending, så er det ganske komplett. Stilen kalles for Gothic Blues, mørk men allikevel variert.

«I’ll dream of you tonight» er også en melodiøs rolig melodi, før han går over til «Save my ass» også «Dead Man Can Do» er nok en melodi noen kjenner igjen, da han spilte denne live på Spellmannsprisen i NRK. En pris han selv også vant i 2019 i kategorien Blues. for albumet White Crow.Før han fortsetter med melodier som «Wicked state of mind».

Musikken er tøff, og går fra det mest lave og fåmælte til energisk gitarspill og en kraftig røff stemme.

Imellom sangene tok han oss med på en reise i sitt musikalske liv, hvor han kom innom at det ikke alltid han hadde en god plan med det han gjorde. Som da han flyttet fra en trygg musikerkarriere i LA, og over til Norge. Kan det ha noe med 4 bare og 3 ex-koner undrer han.
Han har bodd i Norge siden 1993.

“What you mean to me” spiller han uplugget sittende og vandrende mellom publikum.
Han går deretter av scenen, men kommer frem for å ta «High Hopes» som selveste Bruce Springsteen har covret før han avslutter for godt. Da har han holdt det gående i 1,5 time.

Og som en liten kuriositet har også Ledfoot komponert en del av musikken til Exit som nå går på NRK, og i episode 5 har han også en rolle som torpedo, så de fleste av Norges befolkning får med seg litt av musikken hans, men det blir aldri det samme når du ikke får se og høre det Live.