Guardians of Time, Vennesla Kulturhus 27.02.2021

Power metal på sitt beste

Det var 100 forventningsfulle hardrockere som strømmet inn i Vennesla Kulturhus lørdag kveld, for en lenge etterlengtet konsert med Guardians of Time. De gikk på ingen måte skuffet ut etterpå.

Guardians of Time @ Vennesla kulturhus, 27.02.2021 - Foto: Svein Frydnes

Guardians of Time imponerte på hjemmebane. Foto: Svein Frydnes

Konsert med strenge tiltak

Korona-pandemien har satt en effektiv brems på alt som heter kulturelle aktiviteter generelt, og konserter spesielt. Med strenge smitteverntiltak og begrenset bevegelsesfrihet blir det vanskelig for arrangører å kunne sette opp konserter, og samtidig komme ut av det på en økonomisk forsvarlig måte. Desto mer gledelig er det da når det dukker opp events som den Vennesla Kulturhus satte opp lørdag 27.februar. På scenen stod nemlig power metal-bandet Guardians of Time!

Arrangørene hadde satt en grense på 100 mennesker i salen, slik at det kunne holdes avstand mellom folk. Det var selvsagt utsolgt, og arrangørene var glade for å kunne tilby publikum en slik konsert. Det er ikke ofte det arrangeres heavymetal-konsert i Kulturhuset i Vennesla.

Dette spilte Guardians Of Time i Vennesla Kulturhus

 1. Iron Heart
 2. Raise The Eagle
 3. Core
 4. Euphoria
 5. Drawn in Blood
 6. Faceless Society
 7. TriOpticon
 8. I, Sinner
 9. As I Burn
 10. Tearing Up The World

Encore:

 1. Empire
 2. Rage and Fire

De gode, gamle

Konserten åpnet med «Iron Heart» fra albumet Rage and Fire (2015). Det var fem spillesugne karer som entret scenen, og publikum responderte umiddelbart. Fra første riff satt samspillet perfekt. Publikum storkoste seg. For bandet, og spesielt for vokalist Bernt Fjellestad, var det å spille på Kulturhuset som å spille på hjemmebane:

- Her kan æ holde på dialekta mi, sa Fjellestad på kav venneslamål.

I salen var det da også mange venner av medlemmene i bandet, også tidligere medlemmer.

Setlista var satt sammen av låter fra de fire siste albumene, med hovedvekt på de to siste albumene: Rage and Fire (2015) og Tearing Up The World fra 2018. På sosiale medier har Guardians of Time annonsert at de skriver på nye låter og at et nytt album er på gang, men ingen nye låter var å finne på setlista. Så enn så lenge får vi vente i spenning på nytt materiale.
Hele konserten ble gjennomført med høy kvalitet. Velkjente «TriOpticon» fra konseptalbumet Machines of Mental Design var et av høydepunktene. Også mektige «Empire», som vi fikk som første ekstranummer, var imponerende.

Fornøyd publikum

Siden sist jeg så Guardians (Southern Discomfort 2019) har de fått ny trommis. Nå er det Eivind Øverås Bendixen som pisker skinn, noe han gjør på en solid måte. Resten av bandet er ikke mindre solide. Pål Olsen og Anders Svendsrud Danielsen sørger for at riffene og de gode melodilinjene sitter, mens bassist Jonkis Werdal hamrer ut rytmen. Bernt Fjellestads stemme var som vanlig solid. Litt hjelp av det tekniske for å holde de høyeste lengst mulig er innafor. I tillegg bidrar Jonkis eminent på kor. Lyden i salen var suveren. I hvert fall litt bak i salen. På fremste rad forsvant vokalen, men lenger bak var det klokkeklart. All honnør til lydmester Endre Kirkesola. Etter hva jeg hørte, kjørte han også bandet beinhardt for å få den beste lyden ut av konserten..

I forkant lovet bassist Jonkis «et sett av godt, gammelt kaliber. Øs pøs med kjente schlagere fra A-Å». Og slik ble det. En topp kveld med kjempestemning både på scenen og i salen. En utrolig flott kveld med et av Norges fremste band innen melodiøs power metal, som ble hyllet med stående applaus etter konserten.