Haralds utvalgte album fra 2020

Det er ingen tvil om at 2020 har vært ett forferdelig år på mange områder, men innen musikkens verden har det kommet en del spennende da turnelivet har vært avlyst, og mange artister har valgt å bruke denne tiden i studio med nytt materialet.

Woosh! by Deep Purple - Foto: Deep Purple/Sergey Melnikov

Foto: Deep Purple, Woosh! album cover

Av fjorårets utgivelser har disse albumene markert seg bra etter min mening, ikke nødvendigvis de beste albumene, men også noen som har overasket stort etter forventningene til dem.

Bland de største overraskelsene det sto lite forventinger til må Deep Purple - Whoosh!, Sepultura - Quadra og Taylor Swift - Folklore dras frem som de største overraskelsene i forhold til forventningene til utgivelsene. Deep Purple leverer som regel høy kvalitet, men de siste 25 årene har det vært ganske opp og ned.
Whoosh! er utvilsomt det sterkeste albumet siden Purpendicular.

HEX A.D. - Astro Tongue In The Electric Garden (CD cover)

Foto: HEX A.D. - Astro Tongue In The Electric Garden (CD cover)

HEX A.D. - Astro Tongue in the Electric Garden er etter min mening årets album, som også har blant en rekke andre anmeldere blitt rost opp i skyene av diverse kritikere i flere land.
Dette er solide saker, stilen deres er litt spesiell. En blanding av 70s heavy, doom og prog. Skiva er gjennomført og bunnsolid, melodiøs med tøffe riff og fengende låter.

Folklore, by Taylor Swift

Taylor Swift - Folklore (album cover)

Ett album jeg personlig setter veldig høyt på listen i år er Taylor Swift - Folklore.
Dette er ett nydelig album, ikke laget for kjempe kommersiell suksess eller hennes typiske hitparade, men ett personlig kvalitets album med ekte sjel. Låtene er personlige, sterke og behagelig å høre på.

Matterhorn, Outside by Matterhorn (album cover)

Matterhorn, Outside by Matterhorn (album cover)

Den nye norske debutanten Matterhorn - Outside er enda en overraskelse. Musikken er moderne, progressive, til tider litt jazz. En fin blanding av hummer og kanari. Ett behagelig album, men dype tekster, mye fokus på det melodiøse og atmosfære.

III by Demons & Wizards - Photo: Official album cover

III by Demons & Wizards - Photo: Official album cover

Demons And Wizards - lll var ingen overraskelse, dette er medlemmer fra Iced Earth og Blind Guardian, er det noe Jon Schaffer og Hansi Kürsch ikke er kjent for, så er det å levere noe halvferdig slurv. 
Som forventet leverte de også fra øverste hylle denne gangen også.

Quadra by Sepultura

Quadra by Sepultura

2020 største overraskelse for min del var Sepultura - Quadra
Mine forventninger til dette albumet var så lave at det føltes som å vente på å prøve Pizza med Ansjos og kaffegrut da jeg skulle sette den på, men for første gang etter Max Cavalera forsvant fra bandet, har de faktisk levert ett solid album med masse trøkk og tøffe låter, bra produsert, god variasjon og rett og slett ett veldig bra album til være Sepultura etter Max.

We Are Chaos by Marilyn Manson - Foto: Marilyn Manson

Foto: Marilyn Manson, We Are Chaos, album cover

Marilyn Manson - We Are Chaos var også ett stort høydepunkt, å kanskje hans beste album på 2 tiår. “We Are Chaos” har gode fengende låter, litt “Mechanical Animals” preg over albumet, å viser at han igjen er en relevant artist med mere å gi enda, selv om mange hadde glemt han litt etter ymse utgivelser over lengre tid.

Obisidian by Paradise Lost (album cover)

Obisidian by Paradise Lost (album cover)

Paradise Lost er ute med sitt 16 studio album Obsidian. Er også ett album som burde nevnes, liker man bandet liker man dette albumet også, trenger i grunn ikke utdypes noe mere.

Power Up by AC/DC (album cover)

Power Up by AC/DC (album cover)

AC/DC - Power Up må vel også nevnes, å her som alle andre AC/DC album, finnes det ikke ett snev av overraskelser eller nytenkning, men du får akkurat det du forventer å fått i 50 år snart. 
Her kjøres samme oppskrift, ingen sjanser og play it safe som alltid. Men det svinger og får rockefoten i gang, men intet nytt under solen.

Royal Tea by Joe Bonamassa (album cover)

Royal Tea by Joe Bonamassa (album cover)

Den svært produktive og alltid travle musikeren Joe Bonamassa ga ut sitt 13 solo album i Oktober Royal Tea. Som de to overnevnte så leverer også Joe Bonamassa varene hver gang, dette er flott blues rock, fantastisk gitarspill, en flott stemme og kvalitet. Navnet hans har vel blitt ett kvalitets stempel i seg selv.

Good Grief by Bill Mumy (album cover)

Good Grief by Bill Mumy (album cover)

En kar som for de aller fleste er ukjent, spesielt som musiker er Bill Mumy.
Bill Mumy er mest kjent fra film og tv for de som har hørt om han. Mest kjent fra science fiction verden fra blant annet serier som “Lost In Space” og “Babylon5”.
Det er i grunn litt trist, for han er en fabelaktig låtskriver med en behagelig stemme. Bill Mumy har gitt ut album i snart 40 år å av en eller annen grunn aldri fått den kredden har fortjener for det.
I 2020 helt på slutten gav han ut ett knakende bra album ved navn Good Grief som oppsummerer året ganske godt. Musikken er en god blanding av folk, rock, blues og viser.


Haralds utvalgte anno 2020, Foto: Harald Solberg (privat)

Anmelder; Harald Solberg Foto: privat