Palmesus 2019

Palmesus har for hvert år vokst seg enda større, og det ble ekstra tydelig i år hvor ikke bare line up’en var noe ut av denne verden, men selve området hadde også vokst seg enda større. Det var artister som kunne mette sultne musikkhjerter på hvert hjørne, og det var ikke vanskelig å finne seg et sted å nyte livet i sus og dus til digg musikk.

Stemning @ Palmesus 2019, Kristiansand - Foto: Privat

Sommerens høydepunkt for mange på Sørlandet - Palmesus! Foto: Privat

I år som i fjor hadde Palmesus også leid hele Aquarama og satte i gang en tropisk fest der inne med egne DJ-er og bar. Det var konstant folk som badet, danset og koste seg der inne og ute i utebassenget.

Når sulten meldte seg var det ikke vanskeligere enn å tusle over bryggen til VIP-øya for et vell av digge matvogner, bar og egne toaletter. Også på det vanlige området bugnet det av mat, barer og ulike stands hvor du kunne blant annet stelle håret, lage t-skjorte eller spille inn din egen lille promovideo i ekte Paradise Hotell-stil.

Norsk festivalsommer byr på så mangt, men er det én ting som er sikkert, så er det at været alltid er en usikker greie. Fredagen startet med strålende sol og sørget for både brune og røde sommerkropper i alle fasonger, før en kald vind sveipet inn over stranda på kvelden. Lørdagen gav oss både regn og varme, om enn ikke sol. Heldigvis er de fleste godt vandt til skiftende vær i vårt vakre land og det var ingen brems på godstemningen hos festivalglade mennesker som hadde kommet fra land til strand for å oppleve Norges festligste strand i både bikinier og regnponchoer om hverandre.

FREDAG

RUBEN imponerte strandskoene av oss med sin scenetilværelse og musikkglede. Med sin enorme stemme fengslet han publikum og sørget for mer enn én tåre i øyekroken hos lytterne med Lay By Me.

Det skal godt gjøres å ikke kose seg glugg i hjel når man er tilskuer til slik livsglede som KJARTAN LAURITZEN viser når han står på scenen. Han serverte et forrykende sceneshow ispedd en god dose selvironi og humor, feststemning så det suste og slager etter slager som fansene kunne stemme i med. Spesielt Havanna og Fredag skapte så mye liv og røre at sandkornene spratt opp i takt med dansende føtter.

MACKLEMORE overgikk alle forventninger, og det sier ikke så rent lite i seg selv. Dette hadde vi gledet oss til siden fjorårets Palmesus når det ble annonsert at Macklemore skulle finne veien til Norges festligste strand 2019. Han forente oss alle under musikkens universelle språk og minnet oss som alltid om hvor viktig dette språket er i en tidsalder som for mange er preget av usikkerhet. Helt klart en favoritt av oss undertegnede!

HIGHASAKITE leverte nok en gang god, litt melankolsk men forrykende bra musikk på stranda. Et fint lite avbrekk fra den ellers dunkende DJ-musikken.

TIESTÖ serverte oss en god time med sinnsyke beats som fikk det til å rykke ukontrollert i dansefoten, samtidig som vi ble servert et vanvittig bra sceneshow.

MARSHMELLO var en fest for både øyne og ører, med et spektakulært sceneshow som fanget publikums oppmerksomhet i takt til helt råe beats. Det er umulig å ikke dra på smilebåndet når man ser Marshmello sitt hvite hode smile ut mot tusenvis av palmesusere. Han avsluttet fredagens festligheter med brask og bram; i ekte palmesus-stil fikk vi altså et susende fyrverkeri på tampen av dagen.

LØRDAG

UNGE FERRARI skapte liv og røre på både stranda og i hjertene våre. Vi fikk synge med til hit etter hit og nyte en enormt god og tilstedeværende fremførelse av mannen selv og de to gjestene han hadde med seg. Han hyllet også det kvinnelige kjønn med en av låtene sine, hvilket vi jo selvsagt setter enormt stor pris på. Han sa han håpte han fikk fremføre på Palmesus igjen, og vi har kun én ting å si til det: det håper vi også!

ALAN WALKER sørget for den ultimate festivalstemningen med musikken sin, og det syntes på havet av mennesker som stod med hendene i været mens han fremførte.

SIGRID sørget for å fylle stranden med elleville palmesusere og fengslet publikummet sitt med sin nydelige stemme. Ikke bare åpnet hun med hit’en Suckerpunch men hun fortsatte å levere ut digge låter på rekke og rad. Det var tydelig at hennes uhøytidelige personlighet sjarmerte damer som menn i senk, og vi så flere som stod med stjerner i øynene mens vår alles kjære Sigrid smilte ned til oss.

FEDDE LE GRAND stilte naturligvis opp på Palmesus i år også og leverte varene slik han gjør hvert år, men vi tenker kanskje det er på tide at noen overtar denne plassen snart, dessverre.

THE CHAINSMOKERS stilte opp igjen på Palmesus, til vår store glede og engasjement. De fikk i år æren av å avslutte hele årets festival og festivalområdet var naturligvis smekk fullt av ivrige palmesusere med henda i været og tærne i sanda. Publikummet var ikke vanskelige å be når det kom til å bruke det siste av stemmene sine på synging av full hals og vi tror det er mange som våknet uten stemme etter årets festival!

Også i år ble nesten alle av neste års billetter revet bort etter bare noen sekunder på markedet, noe som tyder på at ikke bare har folk kost seg veldig denne gangen, men de forventer også å kose seg om et år!

Vi synes også det var litt kult at de til neste år også tilbyr en helt ny billettkategori, nemlig en treårs-VIP-billett, noe som i våre øyne tyder på at denne strandfestivalen virkelig er kommet for å bli.

Takk for oss Palmesus, vi sees på stranda til neste år også!