Blood Red Throne, Deception, Sublime Eyes og Mental Disaster @ Kick 08.02.2019

Winter Gore Tour 2019

Blood Red Throne @ Kick, Kristiansand, 08.02.2019 -  Photo: Jan Ove Løgevik

Blood Red Throne på Kick i Kristiansand Foto: Jan Ove Løgevik

Fredag var en mørk og stormfull aften, men på tross av ufyselig vær ute var stemningen inne på Kick svært god, preget av mye varme og spilleglede. Lokalet hadde saktens hatt rom for et større publikum, men de som hadde møtt opp så ut til å stortrives. Fredagens midtpunkt var Blood Red Throne. Bandet har holdt det gående i 21 år, og de feirer det med en aldri så liten turne: Winter Gore Tour 2019. Denne kvelden var det altså duket for konsert i hjembyen Kristiansand, og med seg hadde de tre andre band, nemlig Mental Disaster, Sublime Eyes og Deception.

Først ut denne kvelden var det lokale bandet Mental Disaster. Publikum lot seg engasjere av deres enorme spilleglede og hardtslående takter. Vi i publikum hørte mer til bandet enn til vokalisten, men det var ikke hans feil.

Sublime Eyes leverte også en solid konsert denne kvelden. Det er ingen ting å si på energinivået til dette bandet. Vokalisten var nesten like mye ute blant publikum som han var på scenen, dette til publikums store fornøyelse.

Deception (tidligere Art of Deception) fremstår som et solid band til tross for endringer i besetningen. Denne kvelden hadde de for anledningen fått hjelp av Jonas fra Vorbid på bass.

Sist ut var jubilanten selv, Blood Red Throne. Som de fleste i begynnelsen av tyveårene var de fulle av energi og selvtillit. De fikk til tider også besøk på scenen av medlemmer fra de andre bandene, både som drikkevareleverandører og musikalske bidragsytere. Dette var med på å understreke den gode stemningen kvelden var preget av. Lydmessig forsvant det meste av vokalen dessverre. Det var for så vidt et gjennomgående problem, men det ble merkbart verre under kveldens siste bidragsyter. Men til tross for dårlig lyd på vokalen ble kvelden et minneverdig lyspunkt i en ellers mørk og trist årstid.