EN KVELD PÅ TEATERET MED MOTORPSYCHO

Motorpsycho @ Teateret, Kristiansand, 27.09.2018 -  Photo: Oddvar Ringstad

Teateret var stappfullt av fornøyde og kvalitetsbevisste rockere når Motorpsycho igjen besøkte Kristiansand. Foto: Oddvar Ringstad

Det er september, det er høst, og denne årstida er både følelsesrik og voldsom. Med dette som bakteppe entret vi Teateret i Kristiansand. Det gjaldt Motorpsycho og biscenen på nevnte teater, to ubeskrevne blad i mitt musikalske liv. Men i løpet av timene som gikk fikk jeg to nye interessante bekjentskaper. Det er noe med å høre musikk en aldri har hørt før, som ikke er fremmed, og som tar en både tilbake og fram i tid.

Klokka hadde slått ni og Motorpsycho speeda på, girte ned og gav oss en forrykende start på konserten. De la i vei med det som nå til dags heter det progrock, tilbake på 70-tallet het det
jazzrock og ble spilt av herrer som John McLaughlin og Al Di Meola. Jo da, sangen og musikk var bra og det var et kjent lydbilde, el-pianoet lød til tider Led Zeppelins "No Quarter" og jeg fikk en følelse av at de rolige partiene lett kunne ha kommet fra Deep Purple i Japan i gode gamle dager. Deilig varierende musikk som inneholdt både motor og psycho, og at låtene har grodd seg lengre på konsert enn de er på plate gjorde ingen verdens ting. Noen visket meg i øret i ettertid at spillelista for tre timer kun var på 12 sanger! Jeg må innrømme at jeg glemte å telle hvor mange låter jeg hørte på. Det er helt klart, disse gutta kunne improvisere i kontrollerte former, lekende lett og aldri langtekkelig eller kjedelig.

Teaterets biscene var fylt til siste rad og Jeg har en følelse at de fremmøtte var godt fornøyd. Det var i alle fall vi når vi dro hjemover! Takk til Motorpsycho og teateret for en god og innholdsrik forestilling.