GOOD MORNING, SWEDEN ROCK!!!!

Jeg trenger bare tenke på det så kjenner jeg lukta av belgiske vafler, grillet kjøtt, langos og øl!! Konfansierenes stemmer runger inni hodet mitt bare jeg ser svenske farger – SWEDEN ROCK FESTIVAL!! Søta bror, you’ve really made it!

Sweden Rock Festival 2017 - Photo: Heidi Hagsveen Hagen

her er tre generasjoner samlet i felles glede over musikken. En fryd å treffe dem igjen år etter år!Foto: Heidi Hagsveen Hagen

Jeg har tidligere uttalt at min favorittfestival heter Livestock, og foregår her i hjembygda Alvdal. Men selv om Livestock har levert både Dum Dum Boys, Halvdan Sivertsen og Anal Bros, så har jeg en favoritt til, nemlig Sweden Rock Festival i Norje, Sverige! Juni måned er ikke den samme uten!! Her har jeg nytt både Gary Moore, Heaven and Hell, Dare, 10 CC og mange jeg ikke husker navnet på.

Fakta: Festivalen fikk navnet Sweden Rock i 1999 og har siden da vært holdt i Norje, men første frø til festivalen ble sådd i 1992. Den skiftet sted, navn og innhold noen ganger før den landet der den er i dag – en rockefestival med rock i alle genre. Ca. 33000 besøkende årlig fra 50 forskjellige land, og en av verdens mest populære rockefestivaler! Arrangørene har streng justis på artistene, så tidsskjema holdes og logistikken flyter perfekt.

Mitt Sweden Rock er selvsagt musikk, men også så mye, mye mer!! Det er stemning, det er en salig blanding av generasjoner, det er menneskemøter som ender opp i varige vennskap, det er gjensynsglede, det er sol, regn, mat fra alle verdenshjørner, øl, rikelig med rene toaletter, utrolig lite søppel, trivelige frivillige og arrangører, minimalt med kriminalitet, klemmer fra helt ukjente, farger, kostymer, hår, skjegg…og alt det jeg ikke klarer sette ord på som gjør at jeg stadig vender tilbake hit!

Første møte med Sweden Rock var i 2009 med forrige kjæresten. Begge ønsket å se Dream Theater og de skulle spille på Sweden Rock. Ingen av oss hadde vært på festival før, men vi satte kursen. Og med bare etpar års opphold og et kjærestebytte har jeg vært der og nytt dette storslagne, men samtidig passe store arrangementet flere ganger. Jeg har vært andre steder også, bl.a. Hellfest i Frankrike, men vender stadig tilbake til Sweden Rock. Det er MIN FESTIVAL!

Årets festival foregår 6.-10.juni – får du billett er du heldig, for det er utsolgt. Vær på hugget til høsten og dra på Sweden Rock Festival 2019!! Det skal jeg!!

Mens vi venter tar jeg deg med på en liten billedreise (Klikk her for å se det på Facebook)……
-Heidi