Sondre Justad @ Studentersamfundet, Trondheim, 19.-21.04.2018

Sondre Justad ga i 2015 ut debutalbumet Riv i Hjertet. Albumet lå på VG-lista i halvannet år og hele seks av ti spor ble radiolista. Han har siden hatt over 30 millioner streams og hans stadig voksende publikum har sørget for at han har holdt mange utsolgte turnéer landet rundt.

Sondre Justad @ Studentersamfundet, Trondheim, 21.03.2018 - Photo: Nina Wiggen Skaret

For ei stemning!!! Sondre Jusstad trollbandt Trondheim tre dager på rad!Foto: Nina Wiggen Skaret

I mars 2018 ga han ut sitt andre album, Ingenting i Paradis, og alle singlene («Ingenting», «Paradis» og «Gjør det igjen») har vært radiolista. I april la han ut på storbyturné for å feire sitt flunkende nye album. Det ble satt salgsrekorder i flere byer i forbindelse med turnéen og det måtte bli satt opp ekstrakonserter for at flere skulle få lov til å ta del i konsertopplevelsene. Turnéen gikk innom Tromsø, Bodø, Stavanger, Bergen, Trondheim og Oslo.

I tillegg til Sondre Justad selv, er disse med og lager show: Kjetil Bjelvin, Sjur Husom Vonen, Runar Nybø, Lars Haug Nilsen og Nicolay Tangen Svennæs.

Det var i Trondheim på Studentersamfundet i Storsalen det skjedde denne helga, hvor Sondre holdt hele tre utsolgte konserter. Dørene åpnet 21 og allerede rundt 22 – 22.30 tiden startet konsertene og de holdt på til rundt midnatt.

Stemninga blant publikum var allerede på topp før konsertstart og det skulle vise seg til å vare ut resten av kvelden. Det store showet startet bak et stort banner hvor man bare kunne se skyggen av bandet som gjemte seg bak. De spilte introen til sangen «Nu har du mæ» før banneret plutselig falt ned på scenen og Sondre Hoppet frem. Det var en eksplosjon av energi fra første sekund han kom på scenen og det tok ikke mange sanger før han var gjennomvåt av svette.

Etter ca fem-seks sanger forsvinner Sondre av scenen og dukker opp på en plattform ute blant publikum. Han begynner å synge «Tett inntil mæ» og publikum flokker seg rundt, filmer med mobilene sine og synger med. Stemninga er rolig og man kunne kjenne følelsene i lufta. Da han var ferdig med sangen drar han opp en stige fra plattformen som han å klatrer opp i. Han begynner å synge «Det e over» og publikum blir helt gærne og synger ivrige med for full hals mens han svinger seg rundt i stigen. På torsdagens konsert «stage-diver» han fra stigen og tar med seg flere i publikum mot gulvet. Han ble heldigvis raskt løftet opp og frem til scenen og han beklaget seg til dem han tok med seg i fallet, og håpte at det gikk bra med alle. På de neste konsertene var han dermed litt mer forsiktig og hoppet bare fra den lille plattformen før han surfet på et hav av hender frem til scenen.

Det er ikke tvil om at Sondre liker nærkontakt med publikum. Han er ofte helt fremme ved publikum og både hilser med å ta dem i hånda og hopper og spretter rundt på alle kanter av scenen.

Han stiller seg også på et tidspunkt opp på gjerdet foran publikum når han skal introdusere en av de neste låtene. Det så ut som at det var veldig populært for publikum at han var så interaktiv og inkluderende.

Bandet spiller også utrolig bra og heller ikke de står særlig mye stille. Det er ingenting å klage på når det kommer til lysshowet som tydeligvis er nøye planlagt og tilpasset hver sang. I tillegg ble alle sangene godt introdusert og det kommer frem både små historier og viktige budskap. Sondre Justad synger også eksepsjonelt bra til å være så aktiv under konserten og jeg forstår nesten ikke hvordan han klarer å ha pust til å synge så fint. Han må være godt trent!

Konserten avsluttes med allsang til «Riv i hjertet» før publikum forlater salen med et smil om munnen ut i nattens mørke.

Alt i alt ble den en suksessfull helg og både arrangør, band og publikum burde være fornøyde med helgens liveshow. Selv syns jeg at det var en sykt bra konsertopplevelse og jeg kommer definitivt til å dra flere ganger når muligheten byr seg! Det er ofte de i 20-30 årene som går på konsert med Sondre Justad, men om man vil oppleve et eksepsjonelt bra liveshow mener jeg at det er noe alle burde få med seg i hvert fall én gang.