Violet Road - Turnestart på Sentrum Scene

Lørdag 10.03 satte endelig Violet Road i gang med ny turné! Det kunne vi selvfølgelig ikke gå glipp av. Halv to var vi dermed på plass foran Sentrum Scene, veldig klare for å sette i gang konsertopplevelsen. Det som er så fint når det kommer til Sentrum Scene, er at det ligger en koselig liten bar/restaurant vegg i vegg, så vi trengte ikke gå langt for å få oss litt mat. Der inne satt vi til vi ikke turte lenger, og det viste seg at timingen vår var ganske perfekt. Ikke før hadde vi stått foran døra i fem minutter, før køen bak oss hadde blitt flere meter lang. Dette kom utvilsomt til å bli bra.

(arikivbilde) Violet Road @ Arendal kulturhus, 27.10.2016 - Photo: Bjørg Fossli

VI hadde dessverre ingen fotograf denne kvelden, men med unntak av ny trommis og ny hattemote, så ser de omtrent sånn ut. Vi skal nok treffe dem om igjen i løpet av sesongen!Foto: Bjørg Fossli (arkivbilde)

Gutta hadde i kveld fått med seg bandet Junior Brielle fra Sverige, som består av brødrene David og Gabriel Rödin, til å varme opp for seg. De spiller rolig og sart musikk, der begge synger og lillebror spiller bass, og de har tydelig hver sin rolle i bandet. Mens storebror går for den “kule” rollen er lillebror først og fremst liten og søt, roller som forsterkes av at storebror hele tiden er beskyttende overfor lillebror og holder rundt ham. Det er i hvert fall ingen tvil om at de er glade i hverandre. Selv sa de at det bare var fjerde gang de hadde stått på en scene og hvor stort det var for dem å være der, og det er jo imponerende med tanke på at de da har kommet seg til Norge.

Og nå ventet publikum spente på fortsettelsen. Bortsett fra et par spesielle anledninger har nemlig ikke Violet Road spilt konserter siden sommeren 2017, og siden da har de i tillegg til å spille inn et nytt album byttet ut trommis Herman Rundberg med Espen Høgmo, pluss at Halvard har droppa hatten på ubestemt tid. Med andre ord var det mye nytt å forholde seg til for de fleste i publikum. Gutta fikk tidlig i konserten folk til å si hei til Espen, og vi adlød mer enn gjerne. Han mottok hilsenen med et stort smil og armene i været, noe som for så vidt er en bra beskrivelse av hans generelle humør den kvelden. Med en heftig energi viste han om og om igjen hvorfor han er med gutta på turné, og han reiste seg stadig opp fra trommene for å fyre opp stemningen. Konserten ble en god blanding av sanger fra det nye albumet, som ifølge gutta kommer ut i september, blant andre de nylig slupne singlene “Monument” og “Keep on Running”, og flere av våre gamle favoritter, som “Jericho”, “Learning to Fly”, “Can You Hear the Morning Singing” og “Bicycle”, pluss mange flere. Det var i det hele tatt en fullpakket kveld.

Det var virkelig utrolig flott å oppleve en ordentlig Violet Road-konsert igjen! Showet deres var fantastisk som vanlig, og publikum fulgte deres minste vink. Selv før de ga dem! Det var tydelig at de fleste som var der hadde sett dem live før. Det var selvfølgelig også denne gangen noen få enkeltpersoner i publikum som ikke helt visste hvordan de skulle oppføre seg på konsert, men sånn er det jo alltid. Jevnt over var det en herlig stemning og et godt samarbeid mellom scene og sal. Når det gjelder Espen Høgmo passer han selvfølgelig perfekt inn i bandet. Med andre ord forlot vi Sentrum Scene og Oslo i ekstase, med nok en nydelig Violet Road-konsert på samvittigheten. Gleder oss allerede stort til neste gang.