Susie & The Spuds @ Munkehaugen, 16.02.2018

Fredag 16. februar skulle Susie & the Spuds ha konsert på Munkehaugen i Arendal, med Arendalsbandet Major Trouble som oppvarming. Munkehaugen er et lite, koselig lokale med en lav scene, noe som gjør konsertene intime og fine. Med andre ord perfekt for Susie & the Spuds. Forrige gang de spilte der var 21. februar 2015, så godt som akkurat tre år siden, og den gangen var morsomt nok første gang vi så dem. Vi var med andre ord veldig klare for jubileumskonsert, og den ble akkurat like bra som vi visste den skulle bli.

Susie & The Spuds @ Munkehaugen Scene, Arendal, 16.02.2018 - Photo: Bjørg Fossli

"Så stor - mellom aua!" - Susie & The Spuds på Munkehaugen Scene i Arendal. Foto: Bjørg Fossli

Major Trouble er et bluegrass-band og består av Jonas Major (som har gitt sitt navn til bandet) på gitar og vokal, Geir Emanuelsen på banjo og kor, André S. Stenersen på mandolin og kor, Håkon Winge på kontrabass og Tinker Floistad på gitar, vokal og kor. De er veldig flinke og koste seg tydelig veldig med å være på scenen. Stemninga steg raskt i lokalet, som nå hadde blitt ganske så fullt. Vi sto snart og svaia i takt med musikken og koste oss. For dere som ikke har sett dem enda skal de varme opp for Going Nowhere Band i Bankgården 14. april.

Så kom Spudsa. Med seg hadde de et stort og herlig utvalg av repertoaret sitt, alt som vanlig levert med en forrykende energi og masse show som fremkalte jubel og latter fra alle som sto og så på. Dette innebar stadige “dueller” mellom fetterne Bjørnar og Jørund Flaa, sjarmerende skravling for å distrahere publikum mens instrumenter må stemmes, og den karakteristiske og elleville dansingen til Jørund. Marin Stallemo Bakke, bandets herlige fiolinist med “absolutt gehør”som Jørund sier, har nå også blitt vokalist på en av sangene, noe som ble mer enn godt tatt imot av et entusiastisk publikum. Terje Ellefsen står bak med kontrabassen sin og det mystiske uttrykket som alltid på plass. Han er også vokalist på en av albumets nye sanger, men den hadde de ikke med nå. Mellom fetterne Flaa står som vanlig flotte Silje “Susie” Fossli, og hun har alltid full kontroll over alt som skjer. Denne gjengen er virkelig uuttømmelige for energi.

Begge bandene var litt uheldige med lyden her og der, og det var en del skravling i publikum, men ingen av delene påvirket konsertene i nevneverdig grad. Alle, både på og av scenen, storkoste seg hele kvelden. Det ble en knall kveld, og en verdig jubileumsfeiring. De har jo bare blitt enda bedre siden første gang vi så dem, med enda mer sprell og moro! Vi gleder oss som vanlig stort til neste gang vi får se dem.