Dressed for success – A Tribute to Roxette

Marie Fredriksson og Per Gessle utgjorde i perioden 1986 – 2019 den svenske suksessgruppa Roxette. I desember i fjor døde Fredriksson av kreft, og bandet ble oppløst. Men musikken lever videre. Blant annet gjennom prosjektet //Dressed for success//A Tribute To Roxette.

//Dressed for success//A Tribute To Roxette @ Håndverkeren, 10.10.2020 - Foto: Svein Frydnes

//Dressed for success//A Tribute To Roxette fylte Håndverkeren to ganger på én kveld!Foto: Svein Frydnes

Stor interesse for konsert

Lørdag 10.oktober fylte //Dressed for success//A Tribute To Roxette Håndverkeren to ganger i løpet av samme kveld. Til tross for situasjonen med smittevern ble det en kveld med stort engasjement. Ikke minst takket være dyktige musikere, fengende musikk og smittende spilleglede fra gjengen på scenen.
Bak //Dressed for success//A Tribute To Roxette står Kirsten Odderstøl Jåsund og Tom Anders Klungland. De har fått mulighet til å spille litt rundt i sommer, men på langt nær så mye som var planlagt. Konserten(e) som går denne lørdagskvelden skulle opprinnelig vært spilt i mai. Men det lot seg ikke gjøre. Derfor er de glad for at så mange har satt av denne kvelden, for å være med dem på en runde i Roxettes musikalske univers. Heldigvis har de ikke merket noe særlig frykt for å gå på konsert på grunn av korona-situasjonen, forteller de, tvert imot har det vært stor interesse for konsertene.

Kjente låter

Bandet begynner konserten med låta «Dressed for Success», en sang som Roxette fikk – nettopp - stor suksess med, spesielt i Australia. Helt fra første låt har gjengen på scenen god kontakt med publikum. Og musikken svinger bra. Med veldig god lyd, styrt av Endre D. Kirkesola, og fabelaktige musikere, tegner dette til å bli en fin kveld. Med seg på scenen har Odderstøl Jåsund og Klungland Øyvind Angelsen (keys), Bernt Yngve Kvam-Johannessen (trommer), Mikaell Olsson (bass) og Margrethe Skogrand (kor).
Sangene bandet har satt sammen setlista av, er tatt fra platene Look Sharp (1988), Joyride (1991) og Crash! Boom! Bang! (1994). Det er disse platene som inneholder bandets største hits, og det er tydelig at publikum kjenner igjen de aller fleste låtene. Den fremste delen av publikum synger med, klapper takta og danser (sittende) på stolene. Verre er det lenger bak, der er det tydeligvis mange som har større behov for å skravle om alt mulig enn å høre på musikk. Veldig forstyrrende for de som har betalt for å få en god musikalsk opplevelse!

Disse Roxette-låtene ble fremført fredag:

 1. Dressed For Success
 2. Sleeping In My Car
 3. Dangerous
 4. Fading Like a Flower
 5. Almost Unreal
 6. Crash! Boom! Bang!
 7. Hotblooded
 8. Tro (Marie Fredriksson-cover)
 9. Things Will Never Be The Same
 10. How Do You Do
 11. Perfect Day
 12. The Big L.
 13. (Do You Get) Excited?
 14. It Must Have Been Love
 15. Joyride
 16. Spending My Time
 17. Listen To Your Heart
 18.  The Look

Nydelig hyllest

Som nevnt er det dyktige musikere som står på scenen. Tom Anders Klunglands gitarspill er virkelig bra, og Kirsten Odderstøl Jåsund har en nydelig stemme som passer bra til å ivareta Marie Fredrikksons musikalske arv. Uten forkleinelse for resten av bandet, som alle bidrar til at jeg virkelig sitter og gleder meg over musikken denne kvelden, må jeg nevne Bernt Yngve Kvam-Johannessen på trommer. Herlig spill, og nydelig lyd. Det siste kan en nok langt på vei takke lydmester Kirkesola for. Skru lyd, det kan han.
Under «Fading Like a Flower» går mikrofonen til vokalisten tom for strøm, uten at det får så store konsekvenser; mikrofonen til koristen blir redningen til nye batterier er på plass.
9.desember 2019 døde Marie Fredriksson, etter lang tids kamp mot kreft, bare 61 år gammel. For å hedre minnet etter Fredriksson, spiller Kirsten Odderstøl Jåsund og Tom Anders Klungland sangen «Tro» akustisk (fra Fredrikssons soloalbum I en tid som vår). En utrolig nydelig sang, fremført med stor respekt.

Konfetti og stående applaus

Herfra og ut fortsetter konserten med et veldig bra trykk, mens Roxettes kjente og kjære sanger blir øst utover publikum. Et publikum som nok aller helst ville stått tett i tett og danset med. Enda mer allsang hadde det nok også blitt da. Men bandet får med seg publikum på allsang under «It Must Have Been Love». For øvrig er denne anmeldelsen basert på kveldens første konsert, og med konsertstart halv åtte var det nok en del som ikke helt hadde fått opp feststemningen helt ennå. Men musikalsk er publikum med på en skikkelig fest.
Konserten avsluttes med kanskje Roxettes største hit – «The Look» fra bandets andre album Look Sharp! (1988). Under sangen avfyres konfetti og publikum reiser seg og gir «Dressed for success» stående applaus. Naturlig nok vil folk ha mer, men noe ekstranummer er det ikke rom for, det er ikke lenge til neste konsert går av stabelen. En liten, aldeles velfortjent hvil, fortjener bandet før de skal på igjen.
Flott konsert. Flott stemning. Og et band i kjempeslag.