BLUES SUPPLY - Har Du No'n Gang Blitt Lurt?

Har Du Non Gang Blitt Lurt by Blues Supply (album cover)

Plateanmeldelse:
Blues Supply – Har Du No'n Gang Blitt Lurt?
(klikk på bildet for å høre albumet på Spotify) Foto: Album cover

"Helvete Er Laus" (Med Ei Dame Som Ser Rødt) Det første som slo meg inn var at her var det tatt noen gode ideer fra CREAMs "Sunshine Of Your Love". Men tøff låt med solid melodi linje og en ufornektelig fakta basert tekst hvor låt tittelen er ganske selvforklarende.

"Elva Og Mæ" En skikkelig sutreblues låt hvor alt går til helvete, den mangler igrunn bare en påkjørt valp og utsolgt for øl i butikken, så er alle klisjeene på plass. Helt ok låt med ett fint blues driv, dog en på dusinet.

"Heile Byen Er På Byen" Hadde jeg ikke vist bedre ville jeg tro dette var en sang om Tønsberg i helgene. En funky låt med fin bassgang og stødige trommer med god beat.

"Æ Burde Ha Visst" Veldig standard oppskrift man har hørt tusen ganger før, men det betyr ikke at det ikke er bra, for dette svinger så absolutt. Jeg stusser litt på hvorfor tittelen har "Æ Burde" i seg istedet for "Æ Skulle" som han faktisk synger, men ikke relevant. En god låt.
Blir litt som å gi kjøttbein nr 100 til en hund. Ingen overraskelse, men den blir like glad og lykkelig for det. Liker man blues, så liker man denne låta også.

"Så Lei" En groovy bassgang og takt med et fint orgel som gir ett fint lydbilde.
Gitaren gjør det den skal der det passer uten å overdrive noe.
Dette er en ganske bra og balansert låt.

"Med Vinduet Nede" Enda en helgardering låt etter standard oppskrift, absolutt ingen dårlig låt men intet nytt under solen.

"Bluesfest På Gang" God start, godt driv og litt mer fart over låta. Dette er helt klart en låt som vil funke bra live som man kan danse til.

"Tungt Å Dra" En herlig rolig tung blues, vakkert orgel som setter en god stemning og en gitar som så vakkert "gråter" sin egen melodi. Her er det bare å finne frem brennevin og barberblad, for dette er en nitrist og depressiv låt.

"Ta Å Tenk På Mæ" Får en følelse av at denne er inspirert av Marius Muller sin "Jeg Er Den Du Veit". Det er ment som ett kompliment. Det er en ellers grei låt, men kanskje litt uoppfinnsomt platefyll.

"Ei Runde Te" Selv om vokal melodien omtrent er en blåkopi note for note av Pat Boones "Speedy Gonzales", så er dette en god happy låt og en selvskreven avslutningslåt live, før man "går av" scenen å sjokkerer alle med å komme tilbake å spille ett ekstra nr til publikums store overraskelse. Fin avslutning på albumet.

Kort oppsummering, en god og solid Blues rock skive. Men veldig safe etter oppskrift, her tar man ingen sjanser, men det er helt greit for det funker. Det er det viktigste. 
Personlig høydepunkter på skiva for meg er “Tungt Å Dra” og “Bluesfest På Gang”.

PS. Jeg skriver anmeldelser fortløpende låt for låt mens jeg lytter.
-Harald Solberg