Venter, av Påls Butikk

Venter, av Påls Butikk

Bilde: Single cover Helt på sparket fra Påls Butikk: "Venter"
Klikk på bildet for å høre den på Spotify.

Vokalist Mats Larsen og gitarist Pål Price i Påls butikk har snekret sammen en ny singel til tross for korona. Dette har de løst på en trygg og original måte. Ikke bare har de spilt inn ett og ett instrument hver for seg nemlig, men de har unnlatt å planlegge eller diskutere låta overhodet, verken før eller under innspilling! Resultat er “Venter”, en dynamisk og underholdende rockelåt.

Det er vanskelig å sitte helt i ro når en setter på den låta her. Allerede fra starten går den sterkt ut med høyt tempo og en morsom melodi som fanger oppmerksomheten til lytteren. Tempoet holder seg oppe gjennom hele, helt til låta slutter brått etter to og et halvt minutt. Her kommer en viss korona-frustrasjon og -rastløshet tydelig fram, noe som funker godt.

Teksten handler ifølge bandet selv om det å vente på noe, og hvordan det er å skulle finne på noe å gjøre mens man venter. Sammenhengen mellom det og venting på at korona skal gå over er visstnok tilfeldig, men passer jo nesten litt for bra. Det er en enkel, men smart tekst, og tar rastløsheten rundt venting ganske på kornet.

Alt i alt er det en sang som passer veldig bra inn i denne tiden, og det er bare ekstra gøy at den ble til i en så kreativ prosess