Martes Vise og Østmarka Nasjonalpark av Påls Butikk

Som alle andre har Påls Butikk blitt rammet av Corona, men de har likevel klart å skape musikk. Nærmere bestemt en dobbeltsingel, bestående av rockevisa “Martes Vise” og en gammel kjenning i ny drakt, nemlig Østmarka, som nå har fått navnet “Østmarka Nasjonalpark”.

Martes Vise og Østmarak Nasjonaldag - Foto: Single cover

“Martes Vise” er skrevet som en bursdagsgave til Mats Larsens kone og er et samarbeid mellom ham og Pål Price. Teksten handler om menneskers ødeleggelser og mangel på forståelse, men også om at det finnes ting i livet som er fint likevel. Det kan kanskje høres ut som et litt uvanlig tema til en sånn anledning, men det sterke håpet i de små tingene som blir dratt fram som sangens konklusjon sammen med den fine musikken gjør sangen til en øm påminnelse om hva som er viktig og etterlater lytteren med en god følelse, selv om låta er veldig annerledes fra det bandet vanligvis lager.

Ifølge bandet selv fortjente “Østmarka” av Mats Larsen, Pål Price og Henrik Holten å gis ut på nytt, ettersom originalen ble mikset av gitaristen selv. Resultatet ble en enda bedre versjon av den gamle rockefavoritten, med energien intakt. Ikke bare har vokalen fått en større plass i lydbildet, men alt det musikalske samarbeider nå på en måte som gjør at alt ved sangen virkelig kommer til sin rett. “Østmarka” har blitt nasjonalpark, og det må man jo bare like.

Det er ingen tvil om at Påls Butikk har brukt denne uvanlige tiden til noe konstruktivt. Fansen må jo bare bli glad når de får både nytt og en gjenopplivet favoritt.

Sangene slippes fredag 8. mai, og du kan finne dem på Spotify m.fl. Trykk her for å komme til Påls Butikk på Spotify.