Karmøygeddon Metal Festival består!

Johnny Angelund @ Karmøygeddon Metal Festival - Photo: Svein Frydnes

Festivalsjef, Johnny AngelundFoto: Svein Frydnes (arkivfoto)

Karmøygeddon Metal Festival var en av mange aktører på musikkfronten som måtte krype til korset (!) og avlyse årets festival på grunn av Covid-19. Men Johnny Angelund og gjengen bak Karmøygeddon lar seg ikke knekke så lett – i mai 2021 åpner de dørene til «årets» festival. Og i dag får du presentert første headliner.

Karmøygeddon Metal Festival 2021

Det er bare å innse det, 2020 blir ikke noe festival-år. Den ene festivalen etter den andre, i tillegg til enkeltkonserter, må meddele at de må avlyse. Selvfølgelig veldig synd. Både for publikum, artister og ikke minst arrangører. Men selv hvor tøft det er å innse at årets festival gikk fløyten, Karmøygeddon-gjengen krummer nakken og gyver løs på neste års festival. Tidspunktet er allerede satt: 6. – 8.mai.
Jeg tok en prat med festivalsjef Johnny Angelund, og lurte først og fremst hvordan det står til?

- Det går bra med meg, sier Johnny.

- Jeg er riktignok permittert. Men bandene vi må avlyse konserter med, fortjener oppfølging, så det er nok å holde på med. I tillegg til Karmøygeddon, har vi måtte avlyse en mengde konserter på Flytten (konsertsted i Haugesund).
Det tok en stund før det gikk opp for oss hvor ille det skulle gå, da Corona-viruset begynte å ramme landet. Og det var en skikkelig nedtur da vi innså hvor hardt vi ble rammet. Men vi var aldri i tvil om å fortsette, selv om vi måtte avlyse årets festival. Jeg spurte medarbeiderne i Karmøygeddon, og svaret var klart: Vi skal fortsette, og vi er mer motivert enn noen gang!

Hvordan opplever du den massive støtten fra publikum, som vi ser blant annet på Facebook?

- Det er bare helt enormt! Flere donerer billettene sine fra i år og kjøper nye for neste år. Blant annet var det et ektepar som ringte og sa de ville donere årets billetter til festivalen og kjøpe nye for neste år. Men begge var for tiden permittert, og hadde ikke råd akkurat nå. Så de lurte på om det var mulig å få lagt av billetter til de kom tilbake i jobb. Det viser hvor dedikerte Karmøygeddon-publikummet er. Vi møter kun positivitet.

Emperor is ready for Karmøygeddon 2021 - Photo: Jan Ove Løgevik

Emperor er første headliner i den kommmende stjernerekken fra Karmøygeddon 2021 Foto: Jan Ove Løgevik
(arkivfoto fra Beyond The Gates 2019)

Første headliner: Emperor

Hvordan er tilbakemeldingene fra artistene som var booket i år?

- Jevnt over er artistene med oss. De er bare glade for å få tidlig beskjed, det reduserer tapene deres. For øvrig er tjuefem av årets trettiseks band allerede booket for neste år.

Du kan selvfølgelig ikke røpe disse bandene ennå, men du har et navn å presentere i dag?

- Ja, det har jeg: Torsdag 6.mai headliner Ihsahn og hans Emperor. Det er vi stolt over å ha fått til. Det er nemlig ikke uten problemer vi har fått det til, uten at jeg kan røpe noe mer om det. Men det er store ting som er gjort for å sikre denne opptredenen, en opptreden Emperor ønsket sterkt selv.
Det blir storscene på torsdagen neste år, slik det var planlagt også i år. Og jeg kan allerede nå røpe at torsdagen fort kan bli den store dagen.

Johnny og jeg kunne pratet lenge og vel, noe vi for så vidt også gjorde. Fremover vil det nå dryppe jevnt og trutt med bookinger etter hvert som det tillates sluppet. Det er bare å følge med her på www.festivalguide.no. Jeg er veldig glad for at Karmøygeddon Metal Festival består, en glede jeg deler med festivalens trofaste publikum. Jeg takker Johnny Angelund for praten, og ønsker lykke til med det videre arbeidet for nok en fantastisk festival på Karmøy.