Humbucker @ Telerock, 25.01.2020

I den lille byen i Telemark, der ungdommene råner i mopedbiler og traktorer, har rockerne fått sitt eget vannhull. Telerock er Notoddens svar på gamle Elm Street, hvor tunge rytmer treffer umiddelbart når du går inn døra. I kjelleren har de bygd konsertlokale med kapasitet på 130 pers.

Humbucker @ Telerock, Notodden, 25.01.2020 - Foto: Terje Ottesen

Humbucker på Telerock 25.01.2020 Foto: Terje Ottesen

Kjellerlokalet er noe enkelt innredet og gir, med sitt lave tak og sorte vegger, en liten throwback til gode gamle dager på ungdomsklubben. Denne lørdagen var det duka for en rocka kveld med Bø-bandet Humbucker.

Ca 70 stk hadde samla seg i kjelleren denne kvelden, og det er tydelig at Humbucker treffer et variert publikum, for dette var ingen ensartet samling folk!

Gutta i Humbucker kjører rett på og det er tydelig at de koser seg stort på scena. Gjennom førstelåta «Selfmade son of a bitch» setter de standaren og det er liten tvil om gutta har bestemt seg for å levere full pakke til de som har funnet veien hit.

De speller høyt. Og de speller rock.

Tidlig i konserten er den yngre garde stimlet sammen foran scena, men utover kvelden trekker stadig flere framover og stemningen er skikkelig god. Folk koser seg tydelig og det har bandet æren for. De gir av seg selv og leverer deilig trøkk og briljerer med god humor. De skal også ha cred for måten de håndterer publikum på. Scena er lav og dermed er publikum omtrent oppi bandet, hvilket de håndterer på en strålende måte. Jeg tenkte flere ganger underveis at det må være noe utfordrende å ha publikum så innmari nært på, men på denne konserten fikk publikum både kore i mikrofonen og plinkre på gitaren.

Gutta leverer briljante gitarriff og soloer, vokalisten får virkelig vist fram en god stemme - og de leverer en konsert som hadde fortjent flere tilhørere.

At de rocker med langt hår og spiller gitar med tenna er jo heller ikke å forakte.

Musikalsk serverer de god gammal heavy rock, med noe innslag av blues og serverer en fest av en kveld. Disse gutta får vi nok høre mer fra!