SEPULTURA - Quadra

Quadra by Sepultura

SEPULTURA er nå ute med sitt nye album, Quadra. Dette er studio album nr 15 i rekken.

Det er lenge siden SEPULTURA har vært spesielt interessant for de mange av den gamle fansen etter Max Cavalera forlot bandet i 1996 og dannet SOULFLY.

Skriver denne anmeldelsen fortløpende mens jeg gir skiven en første gjennomgang.

Skiva åpner med introen "Isolation" som lover bra.

Men nå kommer spor 2, "Means To An End". Dette sparker bra og føler man blir dratt 25-30 år tilbake i tid, det er melodiøst, aggressivt og litt nostalgisk. Neste låt ut er "Last Time". Dette bli jo bare bedre og bedre. "Capital Enslavement" kommer fortløpende. Dette oser av det beste fra Arise, Chaos A.D. og Roots. Tøff tromme intro med flere knalltøffe partier, til tider litt kommersielt om man kan kalle det det. Etter min personlige mening, er "Capital Enslavement" en potensiell ny favoritt låt av SEPULTURA, denne har alt i ett! Foreløbig er skiva en parade med gull, blir spennende å høre videre om de klarer holde kvaliteten like høy utover skiva.

"Ali" dundrer igang. Oioioi! SEPULTURA har plutselig blitt blodfett igjen! Hva skjedde? Har de som Obelix ramlet i en gryte med styrkedrikk? Dette er så langt fra øverste hylle, fra spor 1 til nå! Jeg merker at SEPULTURA har med sitt nye album, Quadra, blitt mye mere progressivt, lagt mye vekt på lydbilde, spesielt trommene og riffingen er superb!

"Raging Void". Deilig bly tung start, skarrete riffing med dundrende trommer, dette kunne like godt vært en Mastodon låt, bare velstand!

Snurrer i gang "Guardians Of Earth"... Må bare bøye meg i støvet her, hva har skjedd med SEPULTURA? Det er ikke mye typisk SEPULTURA over denne låten, men en blanding av Testament, Mastodon, med en dose Dimmu Borgir. HERLIG!

"The Pentagram" forrykende fet og melodiøs start, mye gitar og progressiv tromming og en instrumental låt, dette er ståpels hele veien!

"Autem" skikkelig sinna låt, får bare lyst å gå ut å slå noen av glede! Her hører jeg fremdeles mye Mastodon vibber men med en dose Mudwayne preg over vokalen til tider, nesten litt allsang potensiale. Tittelsporet, "Quadra", er en kort men flott akustisk og melodiøs instrumentalt sport. "Agony Of Defeat" dæven her snakker vi! Ikke mye SEPULTURA over låta, men for en låt, kanskje den beste og mest gjennomførte låten jeg har hørt av bandet til dags dato. Orkester, kor, tromme og gitar orgie, synth og riffing fra øverste hylle.

"Fear, Pain, Chaos, Suffering" er siste spor ut, nesten litt "Gateways" (Dimmu Borgir) preg over sporet, knall bra.

Så dette har vært en vidunderlig reise med store overraskelser hele veien, personlig hadde jeg gitt opp SEPULTURA for lenge siden, å satt egentlig å gruet meg litt til å "lide" meg igjennom albumet, men dæven døtte, snakk om å få døra slengt i fleisen! Her er det bare å ta av seg hatten og bøye seg i støvet!

Mange vil nok syte over at det ikke er typisk SEPULTURA, for melodiøst og kommersielt album. Ta dere en bolle! Om noen klarer å gi ut ett bedre metal album i 2020 blir jeg overasket!

Kort oppsummering, ikke hva jeg forventet i det hele tatt *Mind blown*
Vet ikke om jeg klarer å velge ut noen klare favoritter etter en gjennomlytting, var faktisk ikke noe dårlig på den, hele skiva må høres. SEPULTURA er i aller høyeste grad blitt relevant igjen! Men ikke forvent typisk SEPULTURA.

Dommen!

10/10, Rett og slett fordi jeg forventet en stor skuffelse, men fikk istedet bandets mest gjennomførte album etter min mening.

Link til Quadra på Spotify