Backstreet boogie

En kveld med Backstreet Girls glemmer man ikke. Konserten på Sjøboden Live Scene en kald torsdagskveld i februar ble ikke noe unntak. Sjelden har jeg sett dem bedre!

Backstreet Girls @ Sjøboden Live Scene, 27.02.2020 - Foto: Svein Frydnes

Backstreet Girls i all sin herlighet på Sjøboden Live Scene Foto: Svein Frydnes

Ny plate og ny besetning

Med ny Spellemannsnominert plate under beltet bød Backstreet Girls (BSG) opp til en svett, tett kveld på Sjøboden Live Scene. De som kom for å høre gamle hits fra slutten av 80-tallet, da de leverte klassiske album som Mental Shakedown, Boogie Till You Puke og Party On Alm Street fikk kjapt beskjed om at de ville bli skuffet. Denne kvelden var det størst fokus på den nye plata, Normal Is Dangerous. Ikke så unaturlig, da plata er relativt ny, og halve bandet som stod på scenen var nye i forhold til siste albumet. Siden forrige album er Dan Thunderbird (bass) og Martin H-Son (trommer) forsvunnet ut, og inn er kommet Gaute Vaag (bass) og Frank Albin Tostrup på trommer. Ingen dårlige erstatninger. Bandet lyder mer tight enn noensinne. Frank Albin slår utrolig godt fra seg, og bassist Gaute Vaag holder også bra standard. I tillegg er Petter Baarli og Bjørn Müller stødigheten selv. Bjørn Müllers vokal var mixet langt fram i lydbildet, noe som etter min mening var et stort pluss for konserten. Ellers har det en tendens til å bli litt mye «mas». For det er mye lyd på en konsert med BSG…

Dette spilte Backstreet Girls i Mandal

 1. Moonrocker
 2. One For The Road
 3. Medicine Man
 4. Boogie My Life Away
 5. Where Have All The Bad Boys Gone
 6. Whirlwind
 7. Rattlesnake Charlie
 8. Phenomenal
 9. Four Roses
 10. Awright Awright Awright
 11. Hizbollah Rock ‘n’ rolla
 12. Golden Rose
 13. Backstreet Boogie

Extra

 1. Goat
 2. Motorhellway

Spellemannsnominasjon

Konserten åpnet, ikke uventet, med «Moonrocker» fra det nye albumet. Et album som leverer i god BSG-stil, og har fått overveiende gode kritikker. Til og med en Spellemanns-nominasjon er det blitt for det nye albumet, tretti år og ti plater etter forrige nominasjon. Men enda har de ikke vunnet noen pris, i år er det på høy tid. Det er masse energi i det nye albumet. Noe som ikke er uvanlig for Backstreet Girls. Men med ny produsent og to nye medlemmer, er det kommet en ny giv i bandet.

Straight rock'n roll

Halvparten av setlista besto av låter fra det nye albumet. Men BSG hadde ikke lagt gamle hits helt bort, selv om det kanskje ikke var de mest åpenbare eldre låtene som ble spilt. Riktignok fikk vi både «Awright Awright Awright», «Hizbollah Rock ‘n’ Rolla», «Backstreet Boogie» og ikke minst en rå versjon av «Rattlesnake Charlie». Men ellers var det noen mer uventete valg, som «One For The Road» og «Golden Rose». Etter et gjenhør med gode gamle «Boogie My Life Away» trår BSG til «Where Have All The Bad Boys Gone» fra Normal Is Dangerous.:

All I want is a loud & proud guitar - oh yeah
A sweet little woman & a big cigar - oh yeah
I wanna be able to take her out to town
And later in the evening I'll be laying her down

Låta var den tredje singelen fra albumet, straight rock n’ roll uten noe mikkmakk. En trommehvirvel her, en liten bassgang der og litt gitarsolo, ellers tur og kjør med et vanvittig øs. Herlig! Bjørn Müller virker å være i storform. Publikumskontakten er strålende, og folk i salen storkoser seg. Konserten er på det nærmeste utsolgt (burde selvfølgelig vært helt utsolgt! Lenge før konsertdato!), og med et utrolig høyt – men klart – lydbilde, får publikum valuta for pengene. Ikke bare er det god kontakt mellom band og publikum, innad i bandet er det også god stemning. Det er ikke et slitent Backstreet Girls som står på scenen denne februarkvelden, det er en gjeng dyktige musikere som virker å ha fått en ny giv. At Bjørn Müller nettopp fylte seksti år skulle en ikke tro: her var det masse guts og ståpå-energi. Imponerende at de klarer det dag etter dag!

Setlist - Backstreet Girls @ Sjøboden Live Scene, 27.02.2020 - Photo Svein Frydnes

Backstreet Girls-lov

Etter nærmere halvannen time med rå boogierock, nærmer konserten seg slutten. På «ekstralåt-lista» står først «Goat» fra det nye albumet. Låta åpner med et riff i god AC/DC-stil («For Those About To Rock…») og har et catchy refreng som er lett å synge med på:

I’m allright most of the time..

Kvelden avsluttes med en annen av singlene fra det nye albumet, «Motorhellway», ei låt som maler på og maler på og er essensen av rock ‘n roll.
Så er det over. Sigarettene slukkes og siste klunk av Jack-flaska tas. For Backstreet Girls er røyke- og alkohollovgivning ikke så mye å bry seg med. De har sin greie i sitt lille land – scenen – og der er det BSG-loven som gjelder: Rock ‘n Roll All Night Long! Og den loven funker som bare det..