Hunsfest 2017

Ida Maria ruler! @ Hunsfest 2017- Photo: Jan Harald Helmersen

Stor stas med Ida Maria og et fantastisk sporty publikum.Foto: Jan Harald Helmersen

Det var endelig klart for den store folkefesten i Vennesla, nærmere bestemt Hunsfest. Dette er den tredje gangen endagsfestivalen blir arrangert på området til den gamle hjørnesteinsbedriften Hunsfoss fabrikker på Hunsøya.

I år som de foregående årene er det norske, folkekjære band og artister vi blir servert. Greni åpnet årets Hunsfest, tett fulgt av Ida Maria. Hun var nylig en av artistene som deltok i TV programmet Hver gang vi møtes. Publikumet på Hunsfest er som vanlig tidlig på plass. Det betyr at også artistene som åpner ballet får et stort publikum. Det skjedde også i år.

Syvert Gustavsen Dale @ Hunsfest 2017 - Photo: Jan Harald Helmersen

Konferansier på Hunsfest 2017, Syvert Gustavsen Dale.  Foto: Jan Harald Helmersen

Konferansier Syvert Gustavsen Dale gjorde en fenomenal jobb med å presentere artistene.

Tidligere frontfigur i bandet Big Bang, Øystein Greni, stod for det første musikalske innslaget. Han spiller nå under artistnavnet Greni. Det er forsatt rock med ekte følelser, men kanskje en litt nedtonet variant enn det han gjorde i Big Bang tidligere.

Ida Maria fulgte etter med et heseblesende race. Hun skiller seg godt fra mengden i det norske musikkmiljøet – på en frekk, festlig og totalt rocka måte! Man ble nesten andpusten av å være til stede. Mot slutten av konserten inviterte hun et lass med kvinnelige publikummere på scenen. Hemningene lå igjen i en stor haug i bunnen av trappa, og de lot seg glatt rive med på nok en fartsetappe. Etter konserten var hun hyggelig og stilte opp for selfier og autografer for de som turte spørre.

Hellbillies fra Ål i Hallingdal har reist landet rundt i en årrekke og spilt sine kjente og kjære sanger. Det var allsang hele veien i Vennesla.

Så var det endelig klart for puddelrock igjen i bygda. Return og Stage Dolls, eller Rock’n’roll Train, som de kaller konseptet når de deler scene rundt om i landet. Da spiller de en time hver og avslutter med en låt de har gitt ut sammen og slenger gjerne på noen coverlåter. Vi fikk alle de kjente hitsene fra begge bandene. Det er ingen som ikke kan synge med til sanger som «Bye bye Johnny», «Sing me a song», «To the top» av Return, eller «Hard to say goodbye», «Sorry (is all i can say)», «Wings of steel» av Stage Dolls. Disse og mange til ble fremført for et livat publikum.

Hunsfest 2017 ble dermed en suksess igjen. Vi i Festivalguiden takker igjen arrangør Jørgen Skauge og crew for et flott gjennomført arrangement. Vi sees igjen neste år. Oppfordrer igjen alle til å ta turen til neste år.