LISSIE på Nøtterøy Kulturhus, 01.11.2019

En utradisjonell konsert anmeldelse. Denne konserten kom veldig brått på, og med ingen personlig kjennskap til artisten fra før på kort varsel, så valgte jeg bevisst å ikke sjekke henne ut heller - ville oppleve denne konserten med helt blanke ark, uten å vite hva jeg gikk til eller noen forventninger, så denne anmeldelsen er skrevet av en Lissie "Jomfru", og blir en generell beskrivelse av opplevelsen fra en førstegangs lytter, ikke låt for låt.

Lissie @ Nøtterøy kulturhus, 01.11.2019 - Foto: Harald Solberg

Lissie i Nøtterøy kulturhus. Full sal og en konsertopplevelse av ypperste klasse! Foto: Harald Solberg (mobilfoto)

Med litt trafikkaos på veien, ingen ledig parkering, og en konsert som begynte nesten 15 min. tidligere enn annonsert, kom jeg til slutt inn på Nøtterøy Kulturhus. Dessverre fikk jeg ikke med meg hele starten, men jeg kommer til slutt inn og ser en fullsatt sal og et musestille publikum. På scenen står ei vakker, blond og barbeint dame, med en enkel sort t-shirt, langt leopard skjørt, og ser helt usminket og vakker ut. Hun synger som en engel, kun bakket opp av en fyr med piano. Det står 6 enkle lyskastere og en barkrakk på scenen, dette er strippet helt ned til det minimale, men gud bedre så mye hun får ut av dette! Stemmen hennes fyller salen, ingen sier ett ord, jenta foran meg sitter faktisk å gråter mens hun synger med full innlevelse. Med et slikt førsteinntrykk skjønte jeg at dette kom til å bli en spesiell konsert, og at her har jeg nok gått glipp av noe bra.

SETLIST

 1. Don`t You Give Up On Me
 2. Sleepwalking
 3. Oh Mississippi
 4. Castles Blood & Muscle
 5. Love Blows
 6. Cowboy Take Me Away (Dixie Chicks)
 7. Everywhere I Go
 8. When I'm Alone
 9. Dreams (Fleetwood Mac)
 10. Best Days
 11. In Sleep
 12. Ojai

LISSIE virker veldig jordnær, folkelig og ekte. Hun prater med publikum mellom alle låtene, og forteller om alt mulig fra hennes opplevelser i Norge, karrièren, oppveksten på landet i Iowa. Hun gratulerte til og med en fan, "Manuel", med bursdagen på Norsk fra scenen. En fan som hadde fulgt henne siden Tyskland på denne turneen.

Konserten og atmosfæren var intim, varm, og føltes veldig ekte. Jeg fikk et klart inntrykk av at dette er ei ujålete dame som er akkurat der hun ønsker å være i livet, og driver med akkurat det hun er ment for å gjøre. Sanggleden, og hvordan hun danser rundt på scenen, er magisk. Ofte når hun synger lange toner, så drar hun mikrofonen så langt vekk at hun forsvinner fra anlegget, men likevel høres hun like godt. For en stemmeprakt! Vet ikke helt hva mere jeg kan skrive, annet enn at jeg angrer ikke ett sekund på at jeg dro, og jeg drar gjerne og ser henne igjen. Jeg kjøpte en vinyl av "merchandise jenta", fikk den signert av LISSIE og greier! Så enden på denne visa var en anmelder som kjørte strålende fornøyd hjem fra konserten, som nyfrelst fan med en herlig god ny opplevelse! Dette hele ble en svært positiv overraskelse en ellers mørk fredags kveld på Nøtterøy.