DIVIDED MULTITUDE - FACELESS AGGRESSOR

Faceless Aggressor by Divided Multitude

HISTORIKK

DIVIDED MULTITUDE er et prog metal band som startet i Fosen i 1995, og er nå ute med sitt 6. studioalbum, "FACELESS AGGRESSOR".

De har gjennom gått store endringer i bandet siden deres forrige selvtitulerte album, "DIVIDED MULTITUDE" fra 2015. Den største endringen er at Vokalist Sindre Antonsen har i hovedsak byttet ut mikrofonen til å bli rytme gitarist for å kompensere for den andre store endringen i bandet, Keyboardist Eskild Kløften sin exit fra bandet.

En ny vokalist har tatt over som front mann etter Sindre Antonsen, ingen ringere enn Jan Thore Grefstad, kjent fra blant annet "THE VOICE", Highland Glory, Saint Deamon og Wild Willy's Gang.

Disse forandringene har så klart forandret lydbildet til bandet etter 24 år med ny primær vokalist, 2 gitarer istedet for 1 og uten Keyboard. Slike forandringer er alltid en risiko, men dette fungerer, uten at de har fjernet essensen av DIVIDED MULTITUDE sin grunn-sound, det er ingen tvil om at det er Harøy brødrene Rayner (bass) og Christer (gitar) som har komponert, og med Sindre som bakgrunn og med vokalist enda så er dette ikke helt fremmed.

Etter min vurdering har forandringene gitt bandet en ny glød, fyldigere og bredere lydbilde.

FACELESS AGGRESSOR Albumet

Skiva åpner opp med en instrumental intro "Chapter 2" og over på tittelsporet "Faceless Aggressor". Låten "Counterparts" er kanskje albumets mest kommersielle låt som også er laget musikk video til, "Divided Multitude" en selv-titulert låt som også låter bra. En artig og positiv overraskelse er Alanis Morissette coveren "Uninvited", passer overraskende godt med litt metal innpakning.

"False Prophecy" er etter min mening albumets tøffeste låt, sitter som ett skudd. Siste låten på "FACELESS AGGRESSOR" “Psalm of a Soldier”Har med 3 gjesteartister, Gary Wehrkamp (SHADOW GALLERY) Terje Harøy (PYRAMAZE) og Ida Haukland (TRIOSPHERE).

Med dette laget på banen hadde jeg nok forventet meg noe med litt mere futt i, ingen dårlig låt sånn sett men litt lang i forhold til låtens innhold, litt kjedelig og langtekkelig. Melodiøst bra utført, flott gitarspill, vokal å alt det der.

DOMMEN

Albumet er både bra produsert med gode låter og ett bra lydbilde, "FACELESS AGGRESSOR" har heller ingen låter man vil kalle "platefyll". Jevnt over ett sterkt album i katalogen deres. Score 8/10