Lauritz blir BaRocken!

Barocken, Tønsberg, desember 2019 - Foto: Privat/Harald Solberg

Stolte eiere og medarbeidere utenfor nyåpnede Barocken i Tønsberg Foto: privat/Harald Solberg

I Tønsberg sentrum, rett over gata fra McDonalds, lå et noe anonymt hvitt bygg, med Lauritz skrevet over døra. Vi og gjengen har lenge møttes her regelmessig for å ta oss en (eller flere) øl, synge med til musikken og bare ha det fint. Da Richard Krøger Hallvig tok over som daglig leder tidlig i år var vi litt bekymra for hva som skulle skje med stamstedet vårt, men det viste seg å være unødvendig. For det første har de forandringene han har gjort vært utelukkende positive, og for det andre har vi rukket å bli ganske glad i den fyren. Og nå som han og Harald Solberg har kjøpt Lauritz, har vi ingen tvil om at det kommer til å bli enda bedre. Fredag 6. desember ble det offisielt ny bar med nytt navn: BaRocken!

Vi ble gira allerede da vi så bygningen. For der, hengende over døra på den hvite bygningen, hang det et stort skilt i tre med den nye logoen deres: BaRocken skrevet i barokk-inspirerte bokstaver oppå en slags skriftrull. Det så ut som et vertshus i et fantasy-univers. På den veldig kule måten. Den samme logoen hadde blitt klistret på alle vinduene, der det tidligere også hadde stått Lauritz. Vi så med én gang at dette kom til å bli bare mer av det gode vi alltid har forbundet med Lauritz. På BaRocken henger det nemlig nå plater og t-skjorter med kjente rockeband i taket, en plate i hver hylle i baren, en ny gitar på veggen og tapetserte vegger med platecovere og CD-covere ved doene. Og som om ikke dette var nok, står det noen herlige monstrøsiteter av noen møbler i det ene hjørnet og en digg sofa i det andre hjørnet. Av mer praktiske ting er også nye høyttalere på plass, så nå skal det nok ikke bli noe sted i baren hvor lyden er lavere enn andre steder. Det er med andre ord akkurat som det skal være på en rockepub av dette kaliberet.

Fordi vår faste plass i hjørnet allerede var kapret, satte vi og gjengen oss heller ved et høyt bord rett ved scenen. Konserten skulle egentlig holdes av Diesel Gorilla, et lokalt rockeband, men på grunn av plutselig sykdom måtte de avlyse. Heldigvis for BaRocken steppet et annet lokalt rockeband inn i deres sted, nemlig Hex A.D. De spiller tungrock, og publikummet som fylte opp puben gjenspeilet definitivt deres image. Svartkledde, headbangende rockere sto og satt der det var plass og nøt musikken og ølen. Sangene de spilte var for det meste originale sanger, men de covret også Black Sabbath, noe som ble godt mottatt. Generelt var det god stemning og så fullt som det muligens kan bli i det lille lokalet uten at man kveles. Selv om vi satt så nærme at lyden nesten var mer enn vi tålte, koste vi oss like mye som alle andre gjester, og det så band og stab også ut til å gjøre.

Dessverre ble vi tvunget til å dra før moroa var over. Sånn går det når siste buss er et konsept. Men moro var det virkelig, og etter trengselen vi måtte gjennom for å komme oss ut å dømme, må vi kunne kalle åpningen av BaRocken en suksess. Det er flott å se at den kule puben kunne bli enda kulere. Dette blir bra!