RaumaRock 2019

BEDRE BLIR DET IKKE

Raumarock 2019 har vært en folkefest med rock og natur. Mennesker har strømmet til Åndalsnes for å få med seg rockekonserter fra fjell, verandarock og i sentrum av Åndalsnes.

Airbourne @ Raumarock 2019 - Foto: Veronica Furset Stavnes

Airbourne! Foto: Veronica Furset Stavnes

Dette er den 18 gangen festivalen har vært arrangert i Rauma, og alt tyder på at årets rock var en opptur. Foreløpige tall viser at over 9 200 publikummere var til stede under helgen. 20 grader og sol under hele helgen gjorde også at folk lokket seg ut og fikk rocket litt på seg. Her var gatene fult av mennesker fra dag til kvelds.

Raumarocken startet torsdagen med Red Hot som lagde show på fjellet Nesaksla der 1.000 publikummere hadde tatt turen opp. Denne muligheten gir unike musikalske øyeblikk, så fine og spesielle, samtidig som den bygger stolthet i kommunen.

Så var det å komme seg ned igjen til sentrum for å få med seg resten av festivalen. Hellbillies lagde et forrykende avslutningshow for torsdagens program.

Fredagen var det gratis konsert med Isak Trollstigen. En konsert som var for alle . Unge og gamle, så senere til en bra kveld nede i sentrum, med Big Bang som avslutning.
Big Bang avsluttet stemningsfullt med ballonger som føyk gjennom publikum og på scenen. Big Bang lagde sceneshow som vanlig.

Ved siden av å være en musikkfestival har Raumarock også blitt en utviklingsarena for lokale musikere. Flere lokale band har gjennom festivalen fått sin debut på en stor scene. Noen av dem var Ogras og Gone Rogue som spilte lørdagen.

Avslutningen på lørdag med populære Sondre Justad, der jentene strømmet på for å høre «Riv I hjertet» og «Fontena på Youngstorget». Ikke minst så startet Sondre Justad konsertet på taket til Tindesenteret, noe som jeg tror ikke har blitt gjort av noen andre artister før han.

Så var det tid for den store finalen med de australske rockerne i Airbourne, som virkelig illustrerer spennet i årets program. De rocket Åndalsnes som det suste. Med Sondre Justad som spiller før Airbourne, så vil jeg si at festivalledelsen klarer å balansere programmet på en veldig god måte.

Raumarock 2019 - «tidenes beste» sier publikum. «det var noe ekstraordinært over årets festival.» Da kan vi ikke gjør annet enn å se fram til neste år, med nye rockere som vil blåse oss ut på folkehavet, som dem nesten gjorde i år.