Janove solo @ Caledonien Music Hall, 19.10.2019

Janove spilte for nesten utsolgt publikum i Kristiansands nye storstue Caledonien Hall lørdag 19.10.19. Han er for tiden ute på solo-turné i Norge.

Janove @ Caledonien Music Hall, 19.10.2019 - Foto: Kim Robin Aas Reime

Janove på Caledonien Music Hall i Kristiansand. Foto: Kim Robin Aas Reime

Om man ikke har tatt seg til tid å bli kjent med en av Norges absolutt største artister, og heller ikke har deltatt på en av hans konserter med eller uten band, da har man visselig gått glipp av noe helt særegent og spektakulært.

Gjennom oppbyggingen til konserten får man kjenne på en utrolig kontroll og ro, der
alle involverte vet nøyaktig hva som skal foregå, og hva som er forventet.

Scenen gir inntrykk av at man er i et eldre, men stilfullt, hjem. Man tas tilbake i tid, til en tid man ikke selv fikk oppleve, men som virker kjent og levende. Dette hjemmet har blitt bygd opp fra Janoves idoler og interesser.

Det som foregår på scenen, kan best beskrives som en krysning mellom konsert og teater. Elementer som lysekrone, røykmaskin, video i paraply og film-snø blir tatt i bruk på en utrolig gjennomført måte. Dette skaper en veldig spesiell stemning, noe unikt som vi ikke har sett før.

Tiden flyr altfor fort forbi på en kveld som denne. Man kan nesten ikke få nok, til tross for at man blir servert alt fra den instrumentale sangen «Shadows and beyond», fra stykket «The Mute» som vant Heddaprisen, til den nye singelen «Det sorte karneval», til flere sanger som nok blir å finne på det nye albumet.

Kvelden avsluttes så på beste mulige måte, med publikumsfavoritten «Bak en sky heim». Noen omfavner hverandre, mens andre synger med. Teppet lukkes, og en fantastisk kveld er over.