Manfred Mann's Earth Band @ Stavanger konserthus, 17.10.2019

En fullsatt Kuppelhall i Stavanger ventet på Manfred Mann og hans band. Alderen var nok noe høyere enn de fleste andre konserter vi har dekket, men så har også Manfred Mann holdt på siden 1961. Og har siden 1971 hatt Manfred Mann’s Earth Band som sitt varemerke. Og både han og bandet ble godt mottatt, og lange gitar og keyboard soloer ble godt mottatt av publikum.

Manfred Mann's Earth Band @ Stavanger konserthus, 17.10.2019 - Foto: Oddvar Johnsen

HM Johnsen leverte et fyrverkeri av en konsert på Sjøboden Live Scene. Foto: Oddvar Johnsen

Performer Manfred Mann's Earth Band
Venue Stavanger konserthus, Kuppelhallen
Dato 17.10.2019 kl. 19:00
Publikum Utsolgt, ca 1000
Bandmedlem
Manfred Mann keyboard og vokal (originalmedlem)
Mick Rogers
gitar og vokal (originalmedlem)
Robert Hart
vokal
Jimmy Copley
trommer og perkusjon
Steve Kinch
bass

Selv likte vi best når Robert Hart fikk utfolde seg med sin stemme, men han tok seg gjerne en tur av scenen, mens spesielt Mick Rogers fikk briljere på gitar.
Også Manfred som til vanlig satt bortgjemt bak sine Keyboard, tok på seg et bærbart Keyboard og briljerte foran på scenen ved flere anledninger. De prøvde flere ganger å få hjelp av publikum med allsang, men om det var at det var tidlig torsdags kveld, og for liten tid i baren, så fikk de ikke den helt store hjelpen fra publikum.

«Blinded by the Light» er en av deres største hits Og dette er en sang skrevet av Bruce Springsteen, som aldri oppnådde samme popularitet på denne melodien. «Davy's on the Road Again» fra bandets neste album, «Watch» fra 1978, ble også en stor hit. «Watch» lå på den norske hitlista i 30 uker.

Manfres Mann’s Earth Band takket fint for seg, før lyset senket seg og de forsvant fra scenen.
Men etter en liten kunstpause var de på scenen igjen.

Det varte ikke før kommet på scenen igjen, før «Eskimo» ble ropt på fra bak i salen. Og det tok ikke lang tid før Mighty Quinn’s toner lød fra scenen.

Deretter var det en lang rekke soloer og primalskrik som en ikke skulle tro at så godt voksne menn kunne klare, og deretter igjen kunne fortsette den flotte vokalen. De tok noen flere av sine hit’s før de igjen takket for seg. Og publikum virket fornøyde, spesielt en del av blodfansen som hadde benket seg helt forran i salen, her var det tendenser til dans på de siste sangene.