Janove - Spindelvevriff @ Storstova, Bryne, 11.10.2019

En fullsatt Storstove i Bryne med dempet belysning ventet på Janove’s inntreden på første konsert på høstens turne «Spindelvevriff». Allerede fra første melodi «En større deg» var publikum med, og når melodier som «Engel» og «Scenario» kom så satt applausen løst.

Janove @ Storstova, Bryne, 11.10.2019 - Foto: Oddvar Johnsen

Janove er godt i gang med turné. Stemningsfult, stilig og godt levert som alltid! Foto: Oddvar Johnsen

På scenen var det linet opp med flere piano, mellotron, gitar og pumpeorgel, som nok er mest kjent fra Kaizer’s perioden.

«Marlene» fra albumet «Artisten og Marlene», hvor Janove er artisten og Marlene er Marlene Diethrich, som han har hentet mye inspirasjon fra både musikalsk og slik scenen er dekorert.

Performer Janove
Venue Storstova, Bryne, Norway
Dato 11.10.2019 kl. 21:00
Publikum Utsolgt

Så tar han på seg hatten, og setter seg ved pumpeorgelet, som Janove mente var et av sine beste kjøp. Det hadde da stått ubrukt på et forsamlingshus i 40 år. Han er redd for at produsenten Henrik Eide hadde fått sjokk, hvis han hadde visst hva hardkjør dette pumpeorgelet har gjennomgått.
Janove forteller også hvor tungt det er å spille på, rett og slett hardt arbeide.
Han fortalte deretter at han hadde fått lov å ha med seg en kompis på turneen, og da valgte han Børge Fjordheim som foruten å være kompis, også er en fantastisk musikk.
Nå fikk vi høre en ny melodi, som ikke er presentert tidligere, heller ikke for resten av bandet.
«Blåste Kyss og Sendte Vink», som ifølge hem selv er hans første «breakup» sang. Dette er nok en ny melodi som jeg tror vil slå godt an.

Janove @ Storstova, Bryne, 11.10.2019 - Foto: Oddvar Johnsen

Teatralsk med Janov på Storstova. Foto: Oddvar Johnsen

Janove er på denne turne ganske nedstrippet og viser oss hvordan melodiene ble født og komponert bare ved hjelp av piano eller gitar.
Men han har fortsatt med seg en del scenografi, så på denne melodien blir det vist en gammel sorthvit film, prosjektert inne i en paraply over hodet hans.
Også på neste melodi, blir det tatt i bruk røyk og rødt scenelys når melodien «Perler &Svin» blir fremført.
Så blir tittelmelodien fra neste album «Det Sorte Karneval» fremført med stor innlevelse.

Neste låt ut blir presentert som en telefonsamtale, det er jeg som ringer sier han, og dere trenger ikke å ta den. «Vår uendelige sang» er en rolig og melodiøs sang som passer godt inn i konserten.
Før neste melodi sier han at «Nå er vi på tynn is» før Børge og han begynner å leke seg med instrumentene, og har en lang og tilsynelatende ganske improvisert musikalsk innledelse av «Om Me Går Ner»

Han sier videre at når han skriver tekstene, så er det enten drømmer fra en fiktiv verden, eller som neste sang som er inspirert av en sann historie.
og sier nå at det nærmer seg slutten, og han spiller en ny melodi «Verdens lengste farvel» som er inspirert av når han og kjæresten bodde en syv timers togreise fra hverandre i Frankrike.
Underveis i konserten kommer en medhjelper inn og over strør ham med hvite fjær som skal illustrere snøfall.

Konserten avsluttes med stående applaus, og etter en liten stund sier han, «Sett dere ned og relax.»

Etter å ha børstet bort det siste av hønsefjær fra pianoet, spiller så en melodi fra musikalen «The Mute» før han igjen avslutter med en melodi, som opprinnelig er skrevet til sønnen.

Men han følte denne ble så bra, at han spurte om det var greit å spille den inn. Og det fikk han heldigvis lov til, for «Bak En Sky Og Heim» er en fantastisk avslutning på en fantastisk konsert.

Han takker publikum, og sier at han virkelig føler seg som på heimebane.