HM Johnsen på Sjøboden Live Scene, 12.10.2019

Hans-Marius Johnsen fra Os har et uttalt ønske om å spille i Royal Albert Hall. Men for å komme dit, må han blant annet ta turen innom Sjøboden Live Scene med bandet sitt.

HM JOhnsen @ Sjøboden Live Scene, 12.10.2019 - Foto: Svein Frydnes

HM Johnsen leverte et fyrverkeri av en konsert på Sjøboden Live Scene. Foto: Svein Frydnes

Hans-Marius Johnsen er en musiker som sjangermessig har lagt seg i et krysningspunkt mellom jazz, pop, prog, rock og blues. For et år siden besøkte han også Sjøboden Live Scene med bandet sitt, da med en annen besetning, og da som Norsk Bluesunions Unionsband. Musikkstilen har endret seg siden den gang, mindre blues – mer rock, prog og pop. Men da som nå, er det Hans-Marius Johnsens eminente gitarspill og vokal som står i fokus.

EP til våren

Før bandet går på scenen tar vi en prat med Johnsen, som gleder seg til å spille for Mandalspublikummet igjen:

- Det var en fantastisk stemning her da vi spilte sist, sier han.

Målet om å få spille i Royal Albert Hall er pompøst, men reelt, skal vi tro den unge artisten på 22 år:

- Det er viktig å ha et mål å jobbe mot. Men først skal det spilles mye. Tiden som Unionsband åpnet mange dører for meg. Men jeg er ikke først og fremst bluesartist. Jeg er influert av mange artister, ikke minst innen rocken.

Da HM Johnsen (som bandet kalles) besøkte Mandal sist, var det som trio. Nå er begge medmusikerne fra den gang skiftet ut med nye, unge musikere:

- Jeg har nytt band nå, av litt forskjellige årsaker. Først og fremst fordi de to som var med tidligere er opptatt med andre prosjekter. Men også fordi musikkstilen har endret seg. Jeg er soloartist, og tar med meg folk som passer inn i det modus jeg er i. Men det krever mye øving.

Om fremtiden forteller den unge Osingen at det kommer en EP fra ham til neste år. Et konseptalbum, som vil handle om det å finne roen i en stressende hverdag. Men først skal låtene prøves ut på publikum i blant annet Mandal.

Fyrverkeri av en konsert

Dessverre er det ikke mange som har funnet bryet verdt å ta seg en tur ut denne høstkvelden. Om det skyldes landskamp i fotball, dårlig vær, manglende annonsering eller rett og slett manglende interesse skal være usagt. Men det var i hvert fall veldig glissent foran scenen. Og det er synd, for det som ble levert fra scenen holdt høy standard.
De som hadde møtt fram fikk oppleve et fyrverkeri av en konsert, med en veldig opplagt Hans-Marius Johnsen i front. Låtene til den kommende EP’en ble ofret mye plass. I tillegg fikk vi blant annet, overraskende nok, høre en cover av en norsk poplåt.
Konserten startet med en rocka intro, som dro seg over i «Stay Within Range», en atmosfærisk fusion-låt. «Synergy», singel som ble gitt ut i år, er ei nydelig låt hvor Hans-Marius får briljere på gitaren, godt backet opp av ei kontant rytmegruppe. Det er noen utrolig dyktige musikere Johnsen har tatt med seg på denne turnéen. Unge musikere, kun 19 år gamle. Men med en utrolig musikkforståelse. De som var med: Idar Rolland (trommer), Judah John Kubendran (bass) og Ole Markus Bråthen (keyboard).
Låta «Scerenity», som kommer på den nye EP’en handler om at vi rangerer hverandre etter rikdom og sosial status, ikke etter hvem vi er.

Cover av Astrid S

Musikken er høy, men klar. Både musikere og lydmann har full kontroll.
Som nevnt er Hans-Marius Johnsen en dyktig gitarist, og vi får servert en helt rolig låt. En instrumental som er dedikert hans forlovede. Nydelig, sart.


- Nå skal jeg gjøre noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle gjøre, introduserer Johnsen så sin neste sang.

- Vi har laget en coverlåt av en norsk popartist. Dette er «Emotion» av Astrid S.

Sangen er ganske så forskjellig fra originalen, HM Johnsen har gjort den til sin egen. Og det fungerer.

Mot slutten av konserten får vi låta «Born Addiction» fra den kommende EP’en. En utrolig flott låt, som begynner rolig med kun vokal og piano. Utover i låta faller resten av bandet inn og gjør det hele til en heftig avslutning på en fantastisk flott konsert.