Aurora @ Foynhagen, 23.08.2019

Fredag 23. august sto vi nok en gang i vakre Foynhagen, i sommersola som hadde bestemt seg for å komme tilbake for helga. Det var en nydelig kveld, og den skulle bare bli bedre. Vi skulle se Aurora, jenta fra Bergen som i en alder av 23 allerede har sjarmert store deler av verden med sin overjordiske musikk og væremåte. Med seg som oppvarming hadde hun artisten Tiril.

Aurora @ Foynhagen, 23.08.2019 - Foto: IM Fossli

Aurora forhekset Foynhagen. Foto: Svein Frydnes

Tiril og hennes band var en perfekt måte å starte kvelden på. Hun har en vár og lys stemme som hun ikke er redd for å bruke, og hun beveger seg sikkert over scenen. Etter vår mening minner hun litt om en koseligere og samtidig kulere Dagny. Vi nøt en øl mens vi svaiet fornøyde til musikken hennes, helt til hun entusiastisk takket for seg og gikk av scenen til stor applaus.

Nå steg naturlig nok forventningene i hagen. Rundt oss hørte vi en stemningsfull småprat, og solen hadde sunket så lavt at den dramatiske scenografien, som besto av en diger papirkule som skulle forestille en måne foran et bakteppe av mystiske farger, kom til å komme til sin rett. Og så, akkurat da mesteparten av publikum hadde rukket å finne seg mer å drikke og komme seg tilbake foran scenen, gjorde den norske verdensstjernen sin entré med tre kumpaner og et sjarmerende lite smil. Før publikum hadde fått jublet fra seg, var musikken i gang og Aurora hadde gått inn i den utenomjordiske transen hun er så godt kjent for. Det er vanvittig å se på. Hun er overalt hele tiden, med store bevegelser og gjennomtrengende blikk. Når sangen slutter derimot, er hun plutselig den rare, søte jenta igjen, som sier akkurat det som faller henne inn i øyeblikket. Ikke overraskende er dette akkurat like herlig, og det skal godt gjøres å ikke le når hun erklærer ting som at hun nesten mistet skoen, men ikke må gå barbeint, for da kan hun jo få flis. Disse to elementene sammen er det som gjør Aurora til en så eksepsjonell artist som vi må se ved hver mulige anledning.

Og det var ikke bare Aurora selv som fikk skinne denne gangen. Bandet hennes er selvfølgelig fantastiske og fullstendig uvurderlige musikere, men de er likevel alltid i bakgrunnen, noe som bare forsterkes av at alle er kledd utelukkende i svart, mens Aurora stadig har nye sammensetninger av særegne, fargerike klær. Så da keyboardisten, ei jente med mørkt hår, trådte fram fra skyggene og sang nydelige duetter med lyshårede Aurora, gjorde kontrasten i utseendet deres og de matchende stemmene deres kvelden enda mer magisk. Det var rett og slett ytterst fascinerende og fengslende.
Flere i publikum på sin side kunne som vanlig vært hakket mer stille, spesielt de bakerst i lokalet, men både stemningen og musikken var så høy at det ikke klarte å ødelegge moroa det aller minste. Vi knipset som gale med kameraet for å få med alle mulige uttrykk og bevegelser Aurora kunne klare å få til, når vi ikke rett og slett sto og fulgte forhekset med. Etter hvert som sollyset forsvant hadde lysene på scenen bare blitt mer og mer virkningsfulle, og lyden var akkurat så høy at vi følte vi var et helt annet sted enn bakhagen til et utested.

Settlisten besto for det meste av nye sanger, spedd på med de største publikumsfavorittene her og der, som “Murder Song (5, 4, 3, 2, 1)”, “Runaway”, “I Went Too Far” og “Running With the Wolves”. Selv sang vi selvfølgelig ekstra høyt med på sistnevnte, som er vår desiderte favoritt, komplett med uling. Da de siste tonene av ekstranummeret “Queendom” svant hen i natten, gjorde mange lykkelige mennesker seg klare til å dra hjem. Ikke at man fikk lov til å dvele ved den lykken spesielt lenge, for Aurora hadde ikke engang kommet seg helt av scenen før Jahn Teigens “Optimist” runget ut over hagen og Brygga. Vi er helt for bystolthet altså, men det var vel å gå litt langt? Uansett hadde det vært nok en uforglemmelig musikalsk helaften på Foynhagen.