Mer koselig rock fra Hermans Verk

Der Hjertet Mitt Er - Hermans Verk (single cover)

Den nye singelen til Hermans Verk, “Naturmedisin”, har blitt sluppet. Dette slippet har bandet varmet opp til i hele sommer, med diverse opptredener og teaser-statuser på sosiale medier, og det er absolutt mer av den lune, koselige rocken de kom med forrige gang.

“Naturmedisin” starter med en klassisk rocke-oppbygging med rolig gitar, fulgt av mer gitar og bass, før trommene virkelig kommer inn og man skjønner at låta er i gang for fullt. Så blir det straks roligere igjen sånn at hovedfokuset kommer på Urdahls innstendige og raspende, men fortsatt like følsomme vokal, før det bygger seg opp igjen til et refreng som passer bra inn på festivalscener med sin høye energi. Når låta roes ned enda et par hakk på bridgen, fanger den lytterne og gjør oss forventningsfulle, før en kort instrumental bygger opp til siste refreng fulgt av en sekvens som er et perfekt allsang-moment hvor publikum virkelig kan rope med.

Teksten på sin side inneholder klassiske temaer og motiver, og handler om et optimistisk syn på kjærlighet og en stor tro. I hvert vers insisterer fortelleren på at mens alle andre trenger religion eller materielle ting å tro på, holder det for ham med troen på sin utkårede og deres kjærlighet. Tittelen kommer fram når han kjærlig roper “du er min naturmedisin”, og understreker temaet i sangen.

Til syvende og sist er dette altså en søt kjærlighets- og tillitserklæring, med mye energi og en instrumental som rammer inn vokal og tekst på en fin måte. Dette er en sang man kan kose seg med når man lytter, og en sang som kan få fram masse energi og allsang på en konsertscene.
 

Hør den her: