Norway Rock Festival 2019 - Lørdag

Rapport fra dag 3 på Øyesletta


Klikk her for resten av artiklene fra Norway Rock Festival 2019:
Dag 1 - Dag 2 - Dag 3


På lørdagen viste værgudene seg fra sin aller beste side i Kvinesdal. Steikende sol gjorde at solkrem med høy faktor måtte finnes frem allerede fra morgenen av. Med andre ord, det var et perfekte vær for en dag i rockens tegn.

Cordovas @ Ravnedalen, 19.07.2019 - Foto: Helge Knutsen

Dee Snider inviterte til grillparty! Foto: Helge Knutsen

Thin Lizzy tribute bandet, Finn Lizzy fra Rogaland, fikk æren av å åpne dagens musikkutskeielser.
Bandet ble startet i 2009 og består på nåværende tidspunkt av Bjørn Eikeskog (vokal), Einar Nysted (gitar/vokal), Jon Strygve Stokka (bass), Ole Andre Fossan-Bergem (trommer) og Geir M Kristensen (gitar/vokal).

Vi fikk servert et sett med den ene Thin Lizzy klassikerne etter den andre. Dessverre var det glissent i publikum, det burde ha vært flere som var på plass foran «Lemmy Stage» og fått startet dagen med denne gjengen på scenen.

The Last Band fra Gøteborg var neste band ut på Lemmy Stage.
Denne gjengen spiller hardcore metal cross over, og hadde et helt vanvittig energinivå på scenen.
Dette minner meg til tider om Rage Against the Machine.
Bandet har tidligere spilt flere konserter i Norge, blant annet har de varmet opp for Sabaton.
Dette var aller første gang jeg både hørte og så bandet, og jeg må innrømme at det var meget underholdende.

De glade sørlendingene i Guardians of Time gikk på «Lemmy Stage» kl 15.30 og serverte den ene kremlåta etter den andre. Bandet har holdt det gående siden 1997 og har 5 studio album på samvittigheten, hvor det siste, Tearing up the World, ble sluppet i fjor.
Jeg har sett Guardians of Time flere ganger og de imponerer fremdeles.

Etter konserten med Guardians of Time ble det informert om at Hardcore Superstar dessverre hadde blitt nødt til å kanselere konserten på Norway Rock. På grunn av hendelser utenfor bandet og festivalens kontroll.

For å korrigere på tidsplanen ble Green Carnation ble flyttet til Main stage, Playboys ble hentet inn for å kjøre en konsert på “Lemmy Stage” og Mustasch skulle spille et noe lenger sett.

Green Carnation trenger nok ingen videre presentasjon. Det Kristiansand baserte bandet ble startet på begynnelsen av 90 tallet og har noen fantastiske utgivelser å vise til.
Bandet må ha hatt den beste lyden på hele festivalen. Alt satt som det skulle både lyd- og lysmessig, da til tross for at de ble flyttet ut på «Main stage». Jeg har alltid foretrukket Green Carnations atmosfæriske musikk innendørs med riktig belysning, men det fungerte kjempebra i dagslys på Øyesletta.

Playboys tok utfordringen på strak arm da Hardcore Superstar måtte melde avbud.
Bandet fra Flekkefjord spiller det som de beskriver som Party country/rock og har holdt det gående siden 2002. De har 3 album bak seg. Bandet gav gass og holdt koken, slik at stemningen steg betraktelig «Lemmy stage».

Det svenske bandet Mustasch gikk på «Main stage” klokken 18:30. Bandet spilte et lengre sett som følge av tidligere nevnt kanselering. De startet i 1998 og har ca 10 album på lista si.

Ralf Gyllenhammar fremstod som en «blod-harry» frontmann og gjorde mye av seg på scenen.
Lydmessig så satt det ikke helt som det skulle, de var langt unna det som Green Carnation leverte tidligere på dagen. For min del så ble dette underholdende de første låtene, deretter følte jeg at det ble en del repetering.

Etter Mustasch var det duket for et av festivalens høydepunkter, nemlig Come Taste The Band.
Med ingen ringere en Doogie White på vokal. Bandet tok oss med en musikalsk reise i hardrockens mer progressive verden. Jeg følte at dette bandet var det som hadde best lyd på «Lemmy Stage» i løpet av de 2 dagene jeg var på festivalen.

Bandet presenterte noen fantastiske versjoner av låter fra både Deep Purple og Rainbow, samt låter fra bandets album Reignition.

Rogalendingene i Skambankt var vel det bandet som for alvor fikk dratt folk fra teltleiren og matbodene frem til scenen. Bandet leverte en kjempefin konsert, det var passe trøkk, god lyd og en god set-liste. I løpet av konserten gikk det fra den ene allsangen til den andre.

De lokale heltene i Luxus Leverpostei fyller teltet til «Lemmy Stage» til randen.
Dette var muligens et band som skulle ha spilt tidligere på dagen, slik at folk ble dradd ut av teltleiren. Den ene låten etter den andre i sjanger «underbukse humor» ble servert, til allsang av full hals fra publikum.

Kveldens headliner, selveste Dee Snider, som kanskje er best kjent som frontmann i Twisted Sisters og vitnemålet i det Amerikanske Senatet mot sensur i en sak startet av Parents Music Resource Center.

Dee Snider leverte et forrykende show, til tross for mannen er 64 år gammel stod han nesten ikke stille et sekund på scene. Vi fikk servert signatur låtene fra Twisted Sisters og låtene fra Dee Sniders solo album. Det fungerte utmerket, men det var dessverre under de mest klassiske og kjente låtene fra Twisted Sisters perioden publikum ble mest engasjert.

Oppsummert så var det en kjempefin dag, med perfekt festivalvær, god stemning og rock’n’roll for alle penga!


Klikk her for resten av artiklene fra Norway Rock Festival 2019:
Dag 1 - Dag 2 - Dag 3