IDYLL festivalen 2019

Idyllfestivalen i Fredrikstad er i år flyttet til Isegran, en vakker øy som ligger nydelig til i elveløpet mellom Gamlebyen og Kråkerøy i Fredrikstad

Stemning @ Idyllfestivalen 2019 - Foto: Ketil Martinsen

Sommermagi på IDYLL festivalen Foto: Ketil Martinsen

Festivalen ble en gedigen suksess. Ikke bare var Isegran et perfekt sted. Arrangørene hadde også sørget for å booke artister som uten unntak skapte allsangstemning fra første låt. 17.000 festivaldeltakere over 2 dager laget en fantastisk stemning på Isegran i strålende vær.

På øya var det satt opp to scener. En hovedscene som var plassert mot Krøkerøysiden av Isegran, og en mindre scene på siden som vender mot Gamlebyen i Fredrikstad.
På hovedscenen spilte mainstreamartistene som Lind + Nilsen + Fuentes + Holm og Aurora, mens på den lille scenen var spillestilen mer i retning hip-hop. Unntaket var vel Raga Rockers som også hadde en stor tilhengerskare på plass.

Fredag

OnklP @ Idyllfestivalen 2019 - Foto: Ketil Martinsen

OnklP var et av høydepunktene på fredagen. Foto: Ketil Martinsen

De Lillos startet showet og allerede 17.00 var flere tusen i allsang ved hovedcenen. På låta "Neste Sommer" dukket Fredrikstad artisten Kyrre Fritzner også opp. Duoen $ushi x Kobe, en heftig liveopptreden av duen med en bra grep om publikum. Julie Bergan har masse sjarm, kraft og energi. Og mye dansing. Hun leverte ikke bare en konsert, hun holder et forrykende show fra den store scenen.

Arif er en av Norges største hiphopartist. Rapper på norsk og eier scenen. Hadde helt klart en stor tilhengerskare på Isegran. Lind + Nilsen, Fuentes, Holm 10 år etter er de fortsatt halleluja gutter. Fire sjarmører med stor erfaring som spilte låter av bla. A. Knutsen & Ludviksen og De Lillo. Skyhøy allsangfaktor.

OnklP er vel en av våre mest erfarne hip-hop artister, med fengende låter og evig tilstedeværende Pant fra de Herreløse på scenen under deler av showet. Herlig fremføring av Jokke sin "Billig Lykke" i versjonen "Alt er bare trist og grått". Seriøs allsang og dansing under fremføring av "Fru Johnsen" Matoma, proff DJ som virkelig fikk med seg publikum med sin danseorienterte tropical house musikk.

Lørdag

Aurora @ Idyllfestivalen 2019 - Foto: Ketil Martinsen

Fantastiske Aurora på IDYLL festivalen. Foto: Ketil Martinsen

Celine Johannessen 16 år fra Fredrikstad, vant årets Jypling prisen og dermed scenetid på Idyllfestivalen. Klokkeklar stemme og fengende låter. Erik & Kriss definitivt en av festivalens mest rutinerte og erfarne artister. Kaster mikrofonen ned til unge jenter som mer enn villig for 30 sekunder med liveopptreden. Tøft!
Ruben, norske artisten, produsenten og låtskriveren med noen veldig bra hits på menyen. Ivrig dansene på scenen mens publikum danset med.

Postgirobygget er vel tidenes norske allsang band, noe alle de tusenvis av fremmøtte tydelig viste. Stort innslag av dansing blandt publikum. Raga Rockers, et av landets mest legendariske rockeband som betegnes som en av ”De fire store” i norsk rock på 80 tallet sammen med bla.a. De Lillos som spilte fredag. Som regel spiller Raga i mørke omgivelser med dårlig lys på scenen. Men ikke på Isegra. Her spilte de i strålende solskinn, med Micheal Krohn poserte for fotografene iført silke leopard silkeskjorte og rød caps. Litt mindre publikum enn de fleste andre artister, men likevel ganske tettpakket. Og de som var der kunne sine tekster.

Aurora skapte en magisk stemning med sitt kunstneriske uttrykk både i sin fremføring av sangene og i dansingen sin. Her var det også mange som kunne tekstene. Hkeem rappet gjennom låtene og da han spilte suksessen «Fy faen» tok publikum virkelig av foran scenen. På avslutningsnummeret dukket det opp en gjen med unge dansende gutter var scene, og et par tusen unge publikummere danset med. Broiler avsluttet festivalen på den store scenen med en dundrende fyrverkeri!