Spydeberg Rock Festival 2019

Litt småregn nå og da, satt ikke noen demper på en av de mest intime og publikumsvennlige festivalene i sommer.

BigBang @ Spydeberg Rock Festival 2019 -  Photo: Ketil Martinsen

Øystein Greni surfet så langt navlestrengen (ledningen) rakk! Foto: Ketil Martinsen

Valentourettes startet festivalen i kjent tempo, dvs fullt trøkk. Egil Hegeberg kom inn og sang med på Sola skinner, og skapte definitivt ikke noe mindre stemning blant publikum.

Ghost Avenue - Rocken er ikke død! Det sørger disse gutta for! Et skikkelig rockeband med stor selvtillit. De fylte teltet med tøffe låter mens regnet pøste ned utenfor. Regnet ble akkurat ferdig til Bare Egil Band med dyktige musikere og BareEgil som sang nye, ikke helt så nye, noen eldre og enda eldre låter. Inkludert låta 12 dager i Spydeberg.

Skam, et utrolig energisk hoppende og dansende band med 3 blåsere, 3 gitarer, keyboard og trommer. Staut og Rotlaus skapte allsang i Spydeberg, med publikum på det mest entusiastiske. Humle - soloprosjektet til Andreas Humlekjær spiller fengende popmusikk og fikk med seg publikum i teltet.

BigBang skuffet ikke, beviste igjen at de er et veldig bra liveband. Øystein Greni leverte både splitthopp og crowd surfing. De spilte også låter fra den siste skiva. Dårlig Hjort, det blir ikke dårlig med en elgitar, en bass og trommer når gutta kjører på med intens fengene turbo rock og aldri står stille på scenen.

Publikum var med på sang og det ble danset heftig foran scenen. TNT er jo legendariske, og leverte en av de bedre konsertene jeg har sett de siste årene. Den nye vokalisten begynner å bli varm i trøya.
Signe spilte rolig melodiøs pop og Bjelleklang skapte en helt utrolig stemning med mange av sine gamle klassikere som et tettpakka publikum definitivt kjent.

Stavangerkameratene skapte seriøst allsang stemning på Spydeberg. Kjekkasene i bandet som vel kan kalles et ekte reallitystjerneband, med Idol vinnerne Kjartan Salvesen (2004) og Glenn Lyse (2007), Tommy Fredvang (X-Factor 2009) og Ole Alexander Mæland (The Voice i 2012) fikk virkelig publikum med seg.

OnklP startet opp med at Pant fra De Herreløse fikk synge to låter før OnklP startet showet inklusive en låt med gjesteopptreden av Admiral P.

Festivalens overraskelse var definitivt det svenske bandet Obsklassen. Gøteborg band som var en tornado av energi. Med blåsere iført kortbukser spilte de en blanding ska, punk, hip hop og sikkert flere andre sjangere. Helt klart det morsomste bandet på festivalen med en utrolig energi! Men så var de jo 8 stykker på en liten scene.

Spydeberg Rock Festival er uten tvil blitt en suksess. Signaturen er kanskje at hele festivalområdet er dekket av trefliser, og at området er relativt lite. Skal man trekke pusten og kople litt av fra musikken må man ut av festivalområdet. Men det går helt fint.