Sjøgress tar hevn

Sjøgress tar hevn

Ny singel, Sjøgress Tar Hevn. coverbilde

Gjengen i Sjøgress fra det blide Sørland lager lyd igjen. Og når Grimstad-gutta lager lyd, blir det mye lyd. Igjen er det en singel som slippes til massene, og tittelen er så enkel som «Tar Hevn»

Singelen ble sluppet 20.juni, så denne anmeldelsen kommer noe sent. Av forskjellige årsaker.
Undertegnede har vært svak for Sjøgress siden jeg hørte dem første gang som oppvarmere for Kvelertak i mars i fjor. Det er noe fandenivoldsk med dem, samtidig som de er utrolig strukturerte i bunn. Selv kaller de musikken deres alternativ rock. I mine ører er det mye punk i musikken og tekstene deres, samtidig som det er bra melodiøst.
I fjor kom de med de to sterke singlene «Blodig Ungdom» og «Klokka 3», som gav en sterk firer i score. Derfor var jeg spent på oppfølgeren, som det har tatt tid å få ut. Men her er den: «Tar hevn».

Frelse eller fordervelse

Hva, eller hvem, Sjøgress tar hevn over er jeg usikker på. For å få innsyn i hva vokalist Lars Wikander synger, måtte jeg be den alltid så blide trommis Julian Flaaten om teksten:
«Diskriminerer ikke, hater alle
River opp røtter og lar trærne falle
Det er mer enn nok av vin til alle
Jeg kaller det frelse
Du sier fordervelse»
Det er som å høre gamle Veslefrikk, eller Ebba Grøn på sitt råeste. Oss mot verden. Du skal f**n meg ikke komme her og komme her. Dette er sint tekst, og resten av teksten er like «brutal».
Jeg har fremdeles sansen for dere, Sjøgress. Jeg liker attituden deres. Men det er noe som skurrer på singelen.

Digg vokaldel – mye instrumental

Låta «Tar Hevn» varer i 3 minutter og 43 sekunder. Masse tid til å øse ut gørr og frustrasjon. Men etter 1:24 har Sjøgress liksom ikke mer å si. Resten av låta er instrumental. For så vidt greit nok det, for de er dyktige musikere. Men den instrumentale biten går litt på repeat. Dessverre. For Sjøgress kan mer. Det viste de på de to forrige singlene. Mulig de har en dypere mening med å kutte vokalen så tidlig, og kjøre resten instrumentalt. Men jeg blir i hvert fall sittende å vente på å høre mer fra Wikander. Eller resten av gruppa, for det er mye bra koring på vokaldelen. Jeg har hørt låta om igjen og om igjen, og digger vokaldelen. Først den rå bassintroen og deretter første vers, som får meg til å drømme meg tilbake til Ebba Grøns «Vad ska du bli». Og det fortsetter så bra, i enda et minutt.

Album i 2019

Ifølge Flaaten kommer Sjøgress til å spille en del live utover året. Sjekk dem ut når de kommer i nærheten av deg.
Og så venter vi på fullengderen, som sies å skal komme i løpet av 2019. Det rette plateselskapet må bare melde seg. Det gleder jeg meg til, og den skiva skal jeg sikre meg. Da håper jeg på flere låter som for eksempel «Blodig Ungdom». Eller som starten på «Tar hevn». For den er uskjønn vakker. Kombinasjonen rå tekst og melodiøs rock gjør Sjøgress utrolig bra.

Terningkast: En svak firer