Kosmik Boogie Tribe @ Sjøboden Live Scene, 14.06.2019

Kronprinsene av norsk Boogie

Kronprinsene av norsk boogie rock n’ roll inntok Sjøboden Live Scene i Mandal for å forlyste et eksklusivt publikum med drivende god rock. Og de sparte ikke på kruttet.

Kosmik Boogie Tribe @ Sjøboden Live Scene, Mandal, 14.06.2019 -  Photo: Svein Frydnes

Den vibrerende stafettpinnen er underveis! - Kosmik Boogie Tribe er klar for alt. Foto: Svein Frydnes

Kosmik Boogie Tribe tar opp arven etter Backstreet Girls, og lager skikkelig lurveleven. Med to dyktige gitarister i Morten Lunde og Eirik Melstrøm, et solid komp fra Magne Vannebo (trommer) og Vegard Strand Holthe (bass) bak seg, har vokalist Thomas Brenna masse trøkk i ryggen når han skriker ut sine senpubertale tekster. Bandets medlemmer har erfaring fra band som Backstreet Girls, The Good The Bad & The Zugly, The Mormones, og Shit City. De fremfører musikken sin i et vanvittig tempo og med masse energi. Dette er melodiøs punkrock, rå og upretensiøs, fremført med pondus.

Kveldens konsert består av nesten alle låtene fra den siste skiva deres, «We’re Not Here to Fuck Spiders». I tillegg får vi noen smakebiter fra forrige skiva, som kom i 2016; «Suck More Piss», og det hele avsluttes med herlige Let’s Go Woody’s fra debutalbumet deres. Konserten klokkes inn på rett i overkant av en time. Og det er en time ren musikk. Minimalt med tid går bort til snikksnakk mellom sangene. Helt topp.
En konsert med Kosmik Boogie Tribe består av mye lyd. Høy lyd. Så høyt at vokalen til Thomas Brenna til tider drukner i gitarøset. Men akkurat gitarøset er noe av det som gjør denne konserten så utrolig bra. Både på Looking Out for Number One og Living In a Dream kommer gitaristene til sin rett. Dette var befriende rått, tøft og tight. Stafettpinnen fra gutta i Backstreet Girls bør være i gode hender i dette bandet, selv om ingenting tyder på at Petter Baarli & Co har noen som helt planer om å legge inn årene ennå. Men det er godt å vite at det kommer sultne musikere i kjølvannet av mesterne.

Sjøboden Live Scene er en perfekt arena for denne type band. Intimt, rustikt og med en suveren lydtekniker. Det er plass til rundt 90 mennesker. Det er ikke mange, men likevel var det knapt 1/3 av området foran scenen som var fylt av publikum. Det er synd at ikke rockepublikummet kjenner sin besøkstid, for plutselig kan den tiden være over.
Kosmik Boogie Tribe skal ha ros for en vel gjennomført konsert, til tross for dårlig publikumsoppmøte. Vi får håpe de tar turen tilbake til solbyen Mandal, og at folk da finner veien til konsertlokalet.