Etterintervju med Johnny


Klikk her for resten av artiklene fra Karmøygeddon 2019:
Dag 1 - Dag 2 - Dag 3 - Intervju med Johnny Angelund


En sliten, men strålende fornøyd festivalsjef

Johnny Angelund @ Karmøygeddon Metal Festival - Photo: Svein Frydnes

Festivalsjef, Johnny AngelundFoto: Svein Frydnes (arkivfoto)

Årets Karmøygeddon ble som kjent rammet av en del utfordringer, spesielt den mye omtalte SAS-streiken. Noe som naturlig nok førte til mye ekstraarbeid for Geddon-crewet. I tillegg mistet de M/S Sandnes, som i flere år har vært fast hotellbåt. Dette medførte masse ekstraarbeid for å skaffe sengeplass til de som hadde bestilt plass på båten.
Men festival ble det, og en særdeles vellykket en. Jeg tok en prat med høvdingen, Johnny Angelund, et par dager etter festivalen, og det var en særdeles opplagt festivalsjef jeg fikk på tråden:

Gratulerer med flott gjennomført festival, den sekstende på rad. Hvordan er følelsen nå rett etter at det hele er over?

- Jeg føler meg veldig bra, har sovet godt og føler meg helt uthvilt. Når det gjelder de utfordringene vi fikk, så er det ikke noen tvil om at Geddon-crewet aldri har vært så slitne før. Men måten vi taklet det på, viser hvor godt organisert crewet er, og at vi kan stole på hverandre. Det er blitt gjort en kjempejobb!

Etter hva jeg skjønner, så var det ikke bare SAS og M/S Sandnes som prøvde «å stikke kjepper i hjulene» for årets festival?

- Nei, vi fikk i tillegg problemer med tette toaletter, bussproblemer og en trommis som måtte på legevakta rett før konserten. Men alt ordnet seg.

Når jeg pratet med folk, hørte jeg kun godord. Ingen har noe negativt å si.

- Det tror jeg har med at vi prøver å ta tak i ting som oppstår umiddelbart. For eksempel når det gjaldt bussdekningen torsdag, så betalte vi drosje for de som måtte ha det, og neste dag hadde vi dobbel bussdekning.

Men jeg må innrømme at da vi startet torsdag, så var jeg like sliten som jeg vanligvis er når vi rydder etter festivalen på lørdagen. Så opplever en at en får 7000 klapp på skuldrene, det gjør utrolig godt, og da får en tilbake energien.

Heldigvis dreide ikke årets festival seg bare om utfordringer. Den dreide seg, også i år, selvfølgelig først og fremst om musikk og gode konsertopplevelser. Jevnt over har det vært fullt foran scenene, både den store og den lille, fra morgen til kveld. Hva har vært sjefens største opplevelser i år?

- Konserten med Kampfar på fredagen var stor, én av mine fem «all time high». Også Audrey Hornes konsert var fantastisk. Vi visste de ville gjøre det bra, men det er ikke ofte en opplever konserter av det kaliberet halv fire på ettermiddagen på en festival. Men det er litt av vår filosofi, å spre store og små konserter over hele dagen. Videre ble jo Dimmu Borgir sin konsert en stor opplevelse. Men også mindre band gjorde det utrolig bra. Blant annet lokale Assimilate. For ikke å snakke om finske Mors Subita, som få kjente til fra før.

Jeg er langt på vei enig med alt du sier. Det var en rekke høydepunkt på festivalen. Men kjenner jeg deg rett, så er du allerede godt i gang med planleggingen av neste års festival? Selv om det en stund virket som du var på nippet til å gi opp, når problemene stod på som verst.

- Når det stormet som verst, kom jeg nok med noen uttalelser som jeg kanskje ikke burde ha kommet med. Men det er rart med det, når frustrasjonen er som verst, så kan det gå ei kule varmt.
Alt i alt er jeg kjempefornøyd med årets festival. Det blir et bra økonomisk resultat, selv om vi fikk en del ekstrautgifter i forbindelse med streiken. Men vi har også møtt mye velvilje, både i form av støtte og i forhold til økonomi.
Festival blir det til neste år, 30.april til 2.mai. Og bookingen godt i gang. Vi jobber også med å få i stand en containerlandsby i stedet for M/S Sandnes. Det tror vi vil bli bra.

Helt til slutt, når kan vi vente oss de første bandslippene til neste års festival?

- Som sagt er bookingen godt i gang, det jobbes med flere store navn, så vel som mindre. I juni er vi klare for å slippe de første navnene.

Da takker vi Johnny Angelund for en hyggelig prat, ønske lykke til med forberedelsene til neste festival, og så er det bare å sette av helga 30.april til 2.mai. Det blir neppe noe 1.mai-tog på undertegnede til neste år.


Klikk her for resten av artiklene fra Karmøygeddon 2019:
Dag 1 - Dag 2 - Dag 3 - Intervju med Johnny Angelund