Splitkonsert Cincosantos / Columbus

Siste lørdag før påske satte Cincosantos fra Kristiansand/Grimstad og legendariske Columbus fra Mandal hverandre stevne på Sjøboden Live Scene. Det ble en flott kveld med mye god musikk for alt for få mennesker.

Cincosantos @ Sjøboden Live Scene, Mandal, 13.04.2019 -  Photo: Svein Frydnes

Cincosantos leverte en glimrende konsert på Sjøboden Live Scene. Foto: Svein Frydnes

Dyktige musikere

Cincosantos, med sine utvandrete mandalitter – brødrene Geir (gitar) og Gard (trommer/kor) Winnæss – startet ballet med sin melodiøse rock. Jeg kjente lite til Cincosantos fra før, og det er vanskelig å spore opp noe musikk av dem på digitale plattformer. Men de gav ut et album for fem år siden, «Pocomania», og fra den spilte de noen låter. I tillegg presenterte de mye nytt. Og det de presenterte, lover godt for kommende utgivelser.

Cincosantos består av fem utrolig dyktige musikere. Foruten brødrene Winnæss, finner vi Dag Stormoen på gitar, Trond Larsen på bass og Christian Espegren på vokal og gitar. På låta «Oblivion» viser de mye av sin styrke. Låta starter med en herlig psykedelisk intro, og drar seg videre i et The Doors-inspirert musikalsk landskap. Geir Winnæss imponerer med sitt gitarspill, og vokalharmoniene mellom Espegren og Gard Winnæss er utrolig bra. Vakkert!
Sangen «End of Summer», som ikke handler om Mandal, er en fengende melodi med progressive tendenser og et vanvittig driv.
Også sangen «River» må nevnes. En eksplosiv låt som engasjerer publikum. Det hele avsluttes med «Giants Fall» fra debutalbumet. Flott konsert med dyktige musikere og en vokalist med en guddommelig stemme.

Gjenhør med ungdomstidas rockefavoritter

Columbus @ Sjøboden Live Scene, Mandal, 13.04.2019 -  Photo: Svein Frydnes

Columbus avsluttet kvelden med litt hardere stil. Fantastisk gjeng! Foto: Svein Frydnes

Overgangen til Columbus blir et stort musikalsk sprang. Columbus kjører et rent cover-set, basert på heavyrock fra 1970 og tidlig -80 tallet, kort sagt ungdomstidas rockefavoritter. Columbus består av erfarne musikere som Erik Mortensen (Communic) på bass og Kjetil Kleven på gitar. Med seg har de Egon Skretting (trommer), som var med og startet Columbus i 1981, og Alf Jonny Risdal på vokal.

Columbus starter med velkjente «I Put a Spell on You», og går direkte over i Thin Lizzys «Hollywood (Down on your luck)». UFOs «Doctor Doctor» spilles til ære for UFOs gitarist/keyboardist Paul Raymond, som samme dag døde av hjerteinfarkt.
Columbus gjør et langt set med gamle, kjente hits fra den tyngre rocken, og de gjør låtene på en overbevisende måte. På sin måte. Med respekt for mesterne. Mortensen og Kleven briljerer. De er dyktige. Erik Mortensen litt mer i det lekne hjørnet enn når han trakterer bassen i Communic. Så er det da også to forskjellige musikkstiler, hvorav Communics nok fordrer en anelse mer konsentrasjon.

Columbus har et sikkert grep om Neil Youngs «Keep on Rockin in the Free World», ei låt de gjør på en overbevisende måte, med skikkelig trøkk. Publikum er med og vokalist Alf Jonny Risdal har bra pondus i stemmen.
Deep Purples «Smoke on The Water» er selvskreven på Columbus sin setlist før det hele avsluttes med en heftig versjon av «Living after Midnight». Allsang og stor stemning. Columbus har bra publikumstekke, og det burde vært langt flere fremmøtte denne lørdagen. De spiller med humør og lager bra liv. Dette ble en underholdende kveld med to band som, hver på sin måte, imponerte med drivende god musikk.