Dr. Hook @ Stavanger konserthus, 10.01.2019

Dr.Hook har holdt på i 50 år, og gitt ut en rekke med plater, og har hatt en rekke topp plasseringer på bl.annet VG listen. Og alle har vel et forhold til “Sylvias mother”, “Only sixteen” og “Sexy eyes”, så det var en forventningsfull foaje av godt voksne publikummere denne torsdagskvelden.

Dr. Hook @ Stavanger konserthus, 10.01.2019 -  Photo: Oddvar Johnsen

Dr. Hook i en utsolgt Kuppelhall i Stavanger konserthus.! Foto: Oddvar Johnsen

Konserten åpnet med et lydopptak av månelandingen, før Dennis Locorrier entret scenen alene.
Han fortalt om da de hadde sittet på en pub og sett overføringen av månelandingen, før de skulle holde konsert. På denne konserten fikk de frie tøyler, bare de holdt på i 45 minutter. Så de satte igang med noe de kalte en “Hyllest til månelandingen”. Men når noen senere spurte hva de hadde spilt, så var det ingen som kunne huske noe av konserte, og denne kunne aldri gjentas. De het jo tidligere Dr. Hook And The Medicine Show, noe enkelte ville ha det til gjenspeilte deres store forbruk av drugs.

Dr. Hook 50th Anniversary World Tour 2019-2020
Stavanger Konserthus-Kuppelhallen
Torsdag 10 kl 19:30-22:00 inkl pause.
Utsolgt-1000 sitteplasser.

Men så kom det nåværende bandet på scenen, og ble presentert en etter en:

  • John Maher Musical Director- gitar
  • Damien Cooper Gitar Vokal
  • Willie Dowling Keybord vokal
  • Michelle Cordelli Vokal
  • Tim Bye Slagverk
  • John Poole Bass Vokal

Så satte de i gang med sanger som “More like the Movies”, “Sharing The Nigth Together” “The Wonderful Soup Stone” og mellom sangene fortalte Dennis små historier om bandets historie.
Hvordan historiefortellingene i sangene var viktige. Om hvordan bandet nesten var konkurs, derav navnet “Bankrupt” på et av albumene som de bare måtte lage, for å tjene penger for å komme seg oppå igjen.

Deriblant sangen “Millionaire” hvor Dennis bl.annet synger et han ikke danser som Fred Astaire, og det stemmer veldig bra. For noe stort sceneshow med dansing er vel ikke det største fortrinnet de har.

Noen ustødige dansetrinn prøver han seg på, men da er det mere fart i Jon Foole når han får slippe til på scenen. Med friske fraspark og hopp, så er det rett før han snubler i gitarkablene, men kommer seg heldigvis gjennom dette uten uhell.

Men publikum er bra med, og er med på allsang når de blir bedt om det.
Så annonsere de at det blir en liten pause, vanligvis har de et innslag med gjesteopptrener , men her er det ikke noe slik, så de oppfordrer publikum til å gå ut og få seg en øl eller to.

Hvis stemningen var ganske bra før pausen, så ble den bare bedre etter pausen.
Og etter 50 år så har de jo et rikholdig repertoar å ta av, så hit etter hit blir spilt.
Første melodi er “Sylvias Mother” tett fulg av “Cover Of The Rolling Stone” er melodier som får applaus med en gang publikum hører hva som kommer. Og når “ Queen Of The Silver Dollar” blir spilt , og Dennis drar avsted med en munnspillsolo så er det god gang i salen. Så annonserer Dennis at de vil spille noen “lovesongs”, og siden det er så mørkt i salen er det lovlig å flørte litt med sidemannen eller damen.

Etter “When You Are In Love With A Beautiful Woman” takker de for seg, og går av scenen.
Etter en liten stund med klapping komme bandmedlemmene tilbake på scenen, og drar opp stemningen enda mere. Dennis kom tilbake og tok “Kiss It Away” med bandmedlemmene stående ved sin side på scenekanten, og helt til slutt fikk vi “As I Love You Tonight”, hvor publikum fikk avslutte med allsang alene.

Etterpå takket de for all støtte de hadde fått i Norge gjennom alle år, og håpet at de fikk se oss igjen ved en senere anledning.

Vi ønsker lykke til med videre 50 årsfeiring, og to år med turne. Og de er allerede tilbake med ny konsert i Mars, da denne konserten var utsolgt. Etter dette tror jeg nok det er siste gang vi får se Dennis Locorrieri Stavanger, da han i løpet av året blir 70 år, noe som er en imponerende alder å turnere verden rundt på.