Vidar Johnsens, Him Te Jul @ Stavanger konserthus 2018

Vidar Johnsen - Him te jul @ Stavanger konserthus, 06.12.2018 -  Photo: Oddvar Johnsen

Nye tradisjoner tar form, og Vidar Johnsen holder sin tredje "Him Te Jul" i Stavanger konserthus. Foto: Oddvar Johnsen

Vidar Johnsen-Him te jul.
21 des. Kl 19:00
Stavanger Konserthus- Zetelitz.

Når Vidar Johnsen for tredje gang inviterer til Julekonsert i Stavanger Konserthus, må det nesten være starten på en tradisjon. Og i år, som første gang så var ikke Stavangerværet det som gjorde at stavangerpublikum kom i julestemning.

Vel inne i Zetelitz salen var det en dempet og behagelig atmosfære. Og når Vidar Johnsen og Kjell Harald Litangen entret scenen, var det til applaus fra en godt besøkt sal.

For de som har fått med seg noen av de tidligere julekonsertene, var det ikke stor forskjell fra tidligere år, men hvorfor forandre på noe som fungerer?

“Gje meg handa di, ven” var også i år åpningsnummeret, før “Nå tennes tusen Julelys” og Anne Grethe Preus’s “Når himmelen faller ned” ble fremført med stor innlevelse.

Sanger som “Himmelen i min favn” og Book of love” ble også godt mottatt.
Mellom melodiene, fikk vi små historier fra en lang karriere.

”Mitt hjerte alltid vanker” ble fremført på en røff og melodisk måte, før Vidar sier at nå kommer kveldens høydepunkt, hvertfall for ham.
Og det er allsang med “Glade Jul”. Og etter at han selv har sunget tre vers, så tar han vers en på ny, men da med publikums stemmer. Og det er ikke tvil om at publikum liker å synge med, og det blir en flott avslutning av denne seansen.

Kjell Harald mener at på en slik konsert, så må det være en plass til en duett også. Så da velger de å fremføre sin egen versjon av “The Little Drummer Boy” som gjerne er mest kjent for Bing Crosby og David Bowie sin versjon fra 1977.

Og tradisjonen tro, så har de også med seg en gjesteartist på årets julekonsert, og i år er det Jan Rune Holdhus som kommer inn på scenen.
Jan Rune starter med “Walking in the air” før han sang duetten “Tir’na Noir” som nok er bedre kjent med Rita Eriksen og Vidar Johnsen.
Så gikk Vidar over til de som ikke alltid har det så godt, og gjerne da spesielt er julen en vanskelig tid.
”So this is Christsmas” av John Lennon viser at det ikke bare er på norsk dialekt han har sin styrke.

Når de skulle finne navn til turneen, så var alle de navnen de kom på allerede opptatt av andre artister.
Men når han spurte om å få oversette og bruke Mari Mena’s sang “Home for Christmas” falt også navnet på juleturneen “Him te Jul” på plass.

Etter denne avslutningen takker de for seg, men etter stående applaus, fikk vi også høre “Jon Blund” før de igjen takket for seg, og forsvant i mørket.