Blodsmak @ Sjøboden Live Scene, 08.12.2018

Reisende i mørk julestemning

Iført nisseluer entret hallingcore-bandet Blodsmak scenen på Sjøboden Live Scene lørdag. Med en frenetisk Tom Ostad i front, og dyktige musikere i ryggen sørget de for god mørk julestemning i en halvfull sal.

Blodsmak @ Sjøboden Live Scene, Mandal, 08.12.2018 - Photo: Svein Frydnes

Ren og ubesudlet julestemning - servert RÅ! Foto: Svein Frydnes

Ønsker å bli adoptert i Mandal

Blodsmak spiller den mindre kjente musikkstilen hallingcore, eller hardrock på rockespråket nynorsk. Det er tredje gang de besøker Mandal og Sjøboden Live Scene. Her føler de seg hjemme. Her føler de seg velkommen. Så velkommen føler de seg, at de ønsker å bli adoptert av Mandals befolkning.

- Vi trives veldig godt i Mandal, og håper dere kan ta oss under deres vinger, sier frontfigur Tom Ostad før konserten.

- Folk her er så vennlige og ekte. Vi vil gjerne bli en del av dere, og ønsker å bli kalt mandalsbandet Blodsmak, sier Ostad med et smil.

Dette spilte Blodsmak på Sjøboden Live Scene:

 • Himalaya
 • Farande Fant
 • Under Mørke Tyrirot
 • Plagar Ikkje Meg
 • Daudmanns Bøn
 • Monumental
 • Av Jord Er Me Komne
 • Kakerlakk
 • Rosa Mi Rosa
 • Bang Bang
 • Når Eg Døyr

Videre forteller Tom Ostad, som tidligere var redaktør i bladet «Pondus», at de er på en liten førjulsturné. Så liten, at de bare besøker to steder – Mandal og Stavanger.

- Vi er ute og tester ut litt nytt stoff, kan Ostad fortelle.

- For tiden er vi opptatt med å spille inn et nytt album, som produseres av Endre Kirkesola og kommer ut i løpet av 2019 en gang. Det er ennå en del sanger å spille inn. Men vi har rettet sekstanten dit vi vil, og peilet ut kursen, avslutter Tom Ostad.

Hallingcore og standup

Blodsmak åpner med «Himalaya», en sang om å reise langt av sted. En sang med skikkelig trøkk og driv. Og det fortsetter i samme stil. Er det noe Blodsmak er gode på, så er det drivende gode melodier, med masse trøkk og vitalitet. Selv om Sjøboden Live Scene er liten, så er lyden bra. Mellom sangene, som fordeler seg jevnt fra de to albumene Blodsmak har gitt ut, i tillegg til et par nye, får Tom Ostad fritt utløp for sine småhumoristiske anekdoter. Ostad er en entertainer, i tillegg til en dyktig vokalist, og underholder publikum på en fabelaktig måte. Blant annet kommer han med sine egne sokketips (som er av det slaget som ikke egner seg på trykk..), inspirert av Per Orderuds sokketips. Han trekker også med seg et alt for fåtallig publikum i allsang og felles skål. Dessverre er det et litt sedat publikum som står foran scenen. Heldigvis stiger stemningen etter hvert.

Mandalsbandet Blodsmak

Før konserten hadde Blodsmak på sin Facebook-side bedt om innspill på sanger, og den mest populære var «Av Jord er me komne». En nydelig sang, nærmest en ballade i Blodsmaks musikalske univers. Her fikk gitarist Magnus Tveiten briljere med en utrolig flott gitarsolo.

- Hvis vi ikke skjerper oss, er det snart bare Keith Richards og kakerlakker igjen på jorda.
Slik introduserte Tom Ostad sangen «Kakerlakk». Etter det var det klart for avslutning av konserten, med «Rosa Mi Rosa» og «Bang Bang». Helt til slutt, på oppfordring om «en sang til», fikk vi sangen til de som sliter – «Når eg døyr».

Kort oppsummert – en ny flott konsert av Blodsmak. Tom Ostad er en fantastisk frontfigur og vokalist, og bak seg har han en gjeng musikere som spiller fletta av de fleste. I tillegg til nevnte Magnus Tveiten og Tom Ostad, består Blodsmak av Vidar Berg (trommer), Steinar Evant (bass) og Åsgeir Størdal (gitar). Mandal kan gjerne adoptere bandet, slik at de kan kalle seg mandalsbandet Blodsmak.