Reloaded Norway forførte Mandal

Både yngre og eldre ungdom sørget for at Klubbscenen var godt besatt lørdag kveld, da Reloaded Norway entret scenen. Og bandet leverte varene.

Reloaded Norway @ Buen kulturhus, Mandal, 10.11.2018 -  Photo: Svein Frydnes

Heidi K. Blåsmo, vokalist i Reloaded, er en engasjerende historieforteller. Foto: Svein Frydnes

I forkant av konserten gikk Mandal Bluesklubb ut og søkte ungdom til konsertene sine. Og ungdommen responderte. Ikke bare den eldre ungdommen, som jevnlig besøker Bluesklubbens konserter. Denne lørdagskvelden var det fylt opp med ungdom i alle aldre. Og felles for dem alle, var at de koste seg!

Historieforteller

Reloaded er et bluesrock-band som kommer fra hjertet av bluesen i Norge, Notodden. Med seg i bagasjen til Mandal hadde de musikken fra sine to album-utgivelse, «I’m Freakin’ Reloaded» (2013) og «My Longest Mile» fra i år. Musikken deres spenner over et vidt register, hele tiden med bluesen i bånn. I front, og rundt på hele scenen, et fyrverkeri ev en vokalist i Heidi Kvalholm Blåsmo. Det er et heftig trøkk i musikken deres. Musikerne er utrolig dyktige. Det er ikke tilfeldig at musikken deres går på høy rotasjon ute i bluesverdene. For tiden ligger de på Top 40 over de mest spilte bluesrock-albumene i verden.

I tillegg til å være en dyktig vokalist, er også Heidi K. Blåsmo en engasjerende historieforteller. Både gjennom tekstene sine, og ikke minst med sine små fortellinger – både skjemt og alvor – mellom sangene. Før sangen «The Longest Mile», tittelsporet fra deres siste utgivelse, fortalte hun en alvorlig historie om ei jente som ble født uten hjerteslag:

- De fikk i gang hjerteslagene. Men jenta fikk en vanskelig oppvekst. Tidlig begynte hun med alkohol, og kom ut på skråplanet. Hun prøvde å begå selvmord. Men etter hvert fikk hun sansen for musikk. Hjerteslagene ble nå rytmen i musikken. Og i dag står hun foran dere og synger.

Som nevnt ligger Reloaded høyt oppe blant bluesrocken som blir spilt rundt i verden. Og den av sangene deres som ligger høyest på rotasjon, er «Saturday Night Diva». Ei låt med et herlig driv og flotte bidrag fra gitarist Øyvind Vassli Hansen.

Vokalist Blåsmo har en frisk fremtoning, og kommer med flere trønderske og nordnorske fyndord:

- Dere som ikke tåler det, får heller holde for ørene, advarte hun.

Muligens er det grunnen til at hun også har skrevet en sang, «Up Yours», om at det ikke er så dumt å ha med seg litt folkeskikk. Selv om ikke tittelen oser av folkeskikk.

Stående applaus

Bandet delte opp konserten i to sett. I pausen solgte vokalist Heidi Blåsmo cd’er, og etterspørselen var stor.

Etter pausen fortsatte bandet i samme stilen. Vokalistens utrolige register skapte litt utfordringer for lydmannen før pause. Etter pause var lyden perfekt. I tillegg sørget lysmesteren for perfekt lyssetting.

Vokalist Blåsmo og gitarist Vassli Hansen «stjal» mye av oppmerksomheten på scenen. Vel så viktige var imidlertid resten av bandet: Jarle «Charlie» Børresen med sitt velbrukte Roland keyboard, bassist Tony Caddle og trommis Lars Ove Fjelldahl.

Vokalisten er høyt og lavt, og tar gjerne en tur ut blant publikum. Selv om det er bra med folk i salen, og publikum liker det de ser og hører, er det lite engasjement blant publikum. Det er greit å lytte, men det gjør ikke noe å vise at man lar seg engasjere. Heldigvis legger ikke det noen demper på engasjementet til bandet.

Mot slutten av konserten får vi servert to av undertegnedes favorittlåter denne kvelden; «Devil’s Kiss», en rå, heavy blues, og det absolutte høydepunkt «My Band Of Love». En nydelig låt, hvor både vokalist Blåsmo og resten av bandet får øst av hele registeret sitt. Konserten avsluttes til stående applaus, og ekstranummeret «Listen Now».

Reloaded viste med denne konserten at alvor og skjemt fint lar seg kombinere. Forhåpentligvis tok publikum til seg de alvorsord Heidi Blåsmo delte med dem, samtidig som de lot seg more og engasjere av fleipen og musikken. Flott konsert!